Oppussing fem ganger dyrere enn beregnet

Prislapp: fem milliarder kroner.

KRAFTTAK FOR NATIONAL: Stort løft for Nationaltheatret, som må rustes opp for mellom én og fem milliarder kroner. Her et bilde fra minnehøytidlighen for Wenche Foss i 2011. 
Foto: Nina Hansen
KRAFTTAK FOR NATIONAL: Stort løft for Nationaltheatret, som må rustes opp for mellom én og fem milliarder kroner. Her et bilde fra minnehøytidlighen for Wenche Foss i 2011. Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Oppussing, utbygging og modernisering av Nationaltheatret kan bli over fem ganger dyrere enn man anslo for bare to år siden.

Det skriver NRK, som referer til en ny utredning som er under arbeid.

For fem år siden var det snakk om oppgraderinger som kostet rundt regnet 500 millioner kroner, skrev Dagbladet i 2009.

Den forrige regjeringen For to år siden satte Statsbygg en prislapp på omlag én milliard for å for å ruste opp Nationaltheatret. Den legger vekt på lite praktiske sceneforhold, fuktskader, slitasje og utdaterte tekniske anlegg.

Ifølge en ny utredning som ble bestilt av den forrige regjeringen, er det helt andre beløp som skal til for at Nationaltheatret skal landets nasjonale og viktigste scene for teaterkunst.

I den utredningen som de rødgrønne bestilte, handler det ikke bare om å pusse opp og sørge for sårt tiltrengt vedlikehold. Teatret er gammeldags og skal gjøres mer funksjonelt - både for dem som jobber der, men også for publikum.

Én mrd. kan bli til fem Skal man bare gjøre det aller nødvendigste, vil rehabiliteringen koste rundt en milliard kroner. Skal man oppgradere med tilbygg og store ombygginger av Malersalen, Amfiscenen og Torshovteatretvil det koste nærmere fem milliarder kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer