Oppvask i NRK

Tirsdagens «Redaksjon 21», som dreide seg om Se og Hørs påstander om kongefamilien, har skapt full strid i NRK. - Vi har hatt en diskusjon om hvordan vi løste dette. Dette er en internsak, sier Dagsrevy-sjef Viggo Johansen til Dagbladet.

I «Redaksjon 21» dreide debatten seg om påstander om at kronprinsens samboer Mette-Marit Tjessem Høiby pleier omgang med kriminelle elementer.

Se og Hør skriver også om et planlagt kidnappingsforsøk på kronprins Haakon. Ingen fra ukebladet ville møte i studio hos Knut Olsen tirsdag kveld. Heller ikke Slottet var representert.

Viktig debatt

- Det er viktig å debattere slike påstander. Det ville blitt galt av «Redaksjon 21» ikke å gjøre det, sier programleder Knut Olsen.

- Se og Hørs påstander får det omtalte kyssebildet i Dagbladet til å blekne, og er langt viktigere å debattere. De er sterke og ikke framsatt av hvem som helst. Kjell Arne Totland investerer sitt journalistiske liv i dette, sier Knut Olsen.

- Går du dermed god for påstande ne til Se og Hørs hoffreporter ?

- Vi hadde jobbet grundig hele dagen, og jeg mener vi kan forsvare temaet journalistisk. Jeg beklager at Totland trakk seg fra sendinga på kort varsel, men vi valgte å kjøre debatten likevel, sier Olsen til Dagbladet.

Nektet «Her og Nå»

Ingen av påstandene i ukebladet er dokumentert. Det har fått flere personer i NRK til å reagere på måten «Redaksjon 21» behandlet saken på.

Tirsdag satte Dagsnytt-sjef Anette Groth ned foten for at P1s «Her og Nå» skulle omtale saken.

- Jeg har ikke sagt vi ikke skal jobbe med saken, men vi må gjøre det selvstendig. I dette tilfellet var det snakk om å gjengi en sak uten overhodet å ha kontroll over kildene.

- Vi må alltid ha en mulighet til å sjekke kildene selv før vi går videre på andres saker, sier Anette Groth.

Det var delte meninger på gårsdagens oppvaskmøte i NRK. Flere mente det «Redaksjon 21» gjorde, ikke kan forsvares.

FÅR KRITIKK: Knut Olsen og «Redaksjon 21» skapte debatt innad på Marienlyst etter tirsdagens program som omhandlet kongehuset.