Oppvask om «Karusell»

I dag skal meninger luftes og kritiske røster heves på allmøtet i Det Norske Teatret. Det buldrer i korridorene etter premieren på den kritikermyrdede oppsetningen «Karusell».

Teatersjef Vidar Sandem og regissør Steve Settler har fått kritikk av enkelte ansatte ved teatret.

Informasjonssjef Signe Bjørvik avdramatiserer dagens allmøte.

- Det er en kombinasjon av et allmøte og et evalueringsmøte. Det er naturlig at «Karusell»-produksjonen blir diskutert på dagens møte, sier hun.

Dødt salg

Enkelte ved teatret har tatt til orde for at oppsetningen bør tas av plakaten, til tross for at det var solgt 12000 billetter allerede før premieren. Teatersjef Vidar Sandem avviser imidlertid at det er aktuelt å ta forestillingen av plakaten. «Karusell» skal spilles til ut i juni.

Den harde medfarten musikkspillet fikk av anmelderne, spesielt i Dagbladet og Aftenposten, ser ut til å ha skremt potensielle billettkjøpere. Det er ikke solgt mange billetter etter premieren.

- Det er vanskelig å si om det har påvirket billettsalget. Vi har jo nettopp begynt, sier Sandem.

«God forestilling»

Markedssjef Magnhild Arstein mener det ikke er grunn til engstelse.

- Det vil alltid være litt opphold i billettsalget like etter en premiere. Vi hadde et svært godt utgangspunkt, med 12000 solgte billetter. Det ser ikke ille ut, og vi mener helt bestemt at vi har en god forestilling. Flere anmeldere skrev jo det også, presiserer Arstein.

Ifølge teatersjef Sandem trenger «Karusell» 21000 tilskuere for å gå i økonomisk balanse.

- Det er dyrt å sette opp musikkspill. Budsjettet er 4,5 millioner, og i denne sammenheng er det forholdsvis lavt. Vi har økonomisk handlingsrom, med flere publikumssuksesser parallelt. Og vi har en god forestilling i «Karusell» også, sier Sandem.

- Det har kommet til dels drepende kritikk av oppsetningen. Har du som teatersjef tatt det personlig?

- Jeg følger jo alt personlig, siden jeg jobber med teater. Da er man involvert med liv og sjel. Det er klart man blir påvirket av det.

Ikke tradisjonell

- Du og teatret har fått kritikk for å kjøre for mye i det tradisjonelle «musikal-sporet»...

- Jo, men i år var tanken min at vi først skulle sette opp en klassiker på vårparten, for så å slå til med noe helt nyskapende til høsten. Da kommer Tom Waits' og William Burroughs «The Black Rider». Den er i hvert fall ikke tradisjonell, sier Vidar Sandem.