Oppvokst på lerretet

Daniel Radcliffe har spilt Harry Potter i ti år. Dagbladet møtte ham i England.

OPPVOKST PÅ LERRETET: Det er ti år siden Daniel Radcliffe begynte i jobben som den unge trollmannen Harry Potter. Bildet til høyre er fra den første filmen, «Harry Potter og de vises stein», og bildet til venstre fra den premiereklare filmen, «Harry Potter og dødstalismanene - Del 1». Foto: Filmweb
OPPVOKST PÅ LERRETET: Det er ti år siden Daniel Radcliffe begynte i jobben som den unge trollmannen Harry Potter. Bildet til høyre er fra den første filmen, «Harry Potter og de vises stein», og bildet til venstre fra den premiereklare filmen, «Harry Potter og dødstalismanene - Del 1». Foto: Filmweb Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

WATFORD/OSLO (Dagbladet): I morgen er det kinopremiere på «Harry Potter og Dødstalismanene - del 1», som er av den nest siste i filmserien. Dagbladet besøkte Leavesden Studios utenfor Watford under innspillingen, og møtte skuespillerstjernene som har gått fra å være ukjente barn til å bli globale, styrtrike fenomener.

- Da jeg så rulleteksten på den første filmen, gråt jeg. Men det å se filmplakater har aldri påvirket meg så veldig mye. Muligens fordi jeg føler meg som en annen person med brillene, enn uten, sier Daniel Radcliffe til Dagbladet.

Da han og Emma Watson (Hermine Grang) ble plassert foran filmjournalister for første gang i 2000, rakk beina knapt ned til gulvet. Ti år har gått, og navnene deres er blitt uatskillelige fra karakterene de har spilt.

Likevel er ikke Radcliffe redd stempelet han har fått etter den bebrillede jobben som Harry Potter.

- Jeg er stolt over at ansiktet mitt er knyttet til dette prosjekt, og jeg er stolt over hva vi har fått til kollektivt. Jeg kan ikke ha noen strategi for å kjempe mot å bli husket som Harry Potter, forteller Radcliffe.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer