Oprah anbefalte Ku Klux Klan-medlem

Oprah Winfrey har gått på nok en pinlig smell. Hun har nemlig anbefalt en barnebok som viser seg å være skrevet av et ledende medlem av Ku Klux Klan.

Det er forfatteren Forrest Carters barnebok «The Education Of Little Tree» som var tatt med på en liste over anbefalt lesestoff på Oprah Winfreys hjemmeside.

Boka, beskrevet som den sanne historien om en foreldreløs gutt som ble oppdratt av sine Cherokee-besteforeldre, ble først utgitt på midten av 1970-tallet og vant flere priser.

Men tidlig på 1990-tallet ble den nå avdøde forfatteren avslørt som et ledende medlem av rasistorganisasjonen Ku Klux Klan, ifølge IMDb.

Winfrey har nå trukket boka fra lista, og hevder den stod der på grunn av «en feil», mens talskvinnen hennes vet ikke hvor lenge boken har stått oppført der.

(NTB)

LES OGSÅ:

TRAKK KKK-BOK: Oprah Winfrey har trukket en barnebok fra sin liste over anbefalinger etter at hun ble klar over at forfatteren var Ku Klux Klan-medlem. Flausen kommer etter at en tidligere ansatt ved et Oprah Winfrey-akademi i Sør-Afrika ble anklaget for mishandling og seksuell trakassering. Foto: AP PHOTO/SCANPIX
TRAKK KKK-BOK: Oprah Winfrey har trukket en barnebok fra sin liste over anbefalinger etter at hun ble klar over at forfatteren var Ku Klux Klan-medlem. Flausen kommer etter at en tidligere ansatt ved et Oprah Winfrey-akademi i Sør-Afrika ble anklaget for mishandling og seksuell trakassering. Foto: AP PHOTO/SCANPIX Vis mer