Nytt format: Seks år etter at Oprah Winfrey la ned sitt eget talkshow, blir hun spesialkorrespondent for «60 minutes». Foto: NTB scanpix
Nytt format: Seks år etter at Oprah Winfrey la ned sitt eget talkshow, blir hun spesialkorrespondent for «60 minutes». Foto: NTB scanpixVis mer

Oprah har fått ny TV-jobb: - Noe av det største i min karriere

Debuterte med opphetet innslag.

(Dagbladet): Søndag debuterte talkshowdronningen som spesialkorrespondent for det prestisjetunge nyhetsmagasinet «60 minutes», som er en av de mest sette og suksessrike tv-programmene i USA.

- «60 minutes» var som en religion de første 20 årene av min karriere. Søndagen var komplett etter at Andy Rooney hadde gjort seg ferdig og du hørte den klokka tikke. Så det å være en del av denne gruppa med historiefortellere er en ære som er blant de største i min karriere, sier Oprah Winfrey til Variety.

Hennes første innslag i sesongstarten markerte også nyhetsmagasinets 50-årsjubileum. Oprah hadde samlet en gruppe Trump-tilhengere og en gruppe Trump-motstandere. Meningene sprikte fra «jeg blir mer og mer glad i ham» til «han er en forferdelig president».

Dyp splittelse

På forhånd var det brukt tid på å sette sammen grupper der deltakerne hadde ulik alder, kjønn, etnisitet og bakgrunn.

Tanken var å vise litt av splittelsen i det amerikanske samfunnet, men også undersøke om det var mulig å overkomme denne.

Innslaget tyder på at det er en lang vei å gå.

«Da en eneste mann sa at det var håp for framtida, så Oprah ut som om hun hadde lyst til å gi ham en bil», skriver Hollywood Reporter.

DÅRLIG SERVICE: I et intervju blir Oprah Winfrey spurt ut om rasisme. Hun forteller da om hvordan hun ble behandlet da hun nylig besøkte en veskebutikk i Sveits. Butikken har i ettertid avvist rasismeanklagene. Video: Reuters / NTB Scanpix Vis mer Vis mer

De konkluderer på denne måten: «hvis ikke en gang Oprah kan hele landet er vi alle "screwed"».

Filmroller

Første gang Oprah Winfrey var på «60 minutes», var i 1986. Den gang ble hun intervjuet av Mike Wallace om sitt nye talkshow i det hun var i ferd med å få sitt nasjonale gjennombrudd. «Inntil for tre måneder siden hadde ikke amerikanere flest hørt om henne», ble det sagt da.

«The Oprah Winfrey Show» gikk fra 1986-2011, og gjorde henne til en av de rikeste, mest innflytelsesrike og populære tv-personlighetene i USA.

Oprah startet sin egen tv-kanal OWN da hun la ned talkshowet. Senere har hun også vært å se i filmene «The Butler» og «Selma».