Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Oprah-PR gull verdt

Alle lytter når Oprah snakker om bøker.

(Dagbladet.no:) En ny studie viser at Oprah Winfreys bokanbefalinger er gull verdt for forlagene.

- Oprahs anbefalinger har en større innflytelse på boksalg enn noe annet vi har sett i litteraturen, sier økonomiprofessor Richard Butler ved Brigham Young University i USA.

Butler har funnet ut at hvis talkshow-stjernen snakker varmt om ei ukjent bok i programmet sitt, hopper den raskt opp på bestselger-listene - og der blir den værende lenger enn andre titler.

Med utgangspunkt i USA Todays ukentlige liste over 150 bestselgere, undersøkte Butler og studentene hans 45 titler som Winfrey tok med i bokklubbprosjektet sitt mellom 1996 og 2002.

Bare 11 hadde vært på bestselgerlista før hun anbefalte dem, og ingen av dem hadde vært høyere oppe enn 25. plass. Av de første 11 bøkene hun nevnte, gikk alle inn på minst 4. plass i løpet av ei uke.

HØY TROVERDIGHET: Hvis Oprah sier at ei bok er god, går folk og kjøper den. Her skriver hun autografer under besøket i Norge tidligere denne måneden.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media