Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Oprah styrte showet

Det var stjernetett under dagens pressekonferanse, men ingen strålte mer enn Oprah Winfrey.

Oprah: - Du er utrolig, Sondre (Dagbladet.no): - Jeg er her fordi når Nobelkomitéen spør må du si ja. Dessuten hadde Tom Cruise allerede sagt ja, og jeg drar hvor enn Tom Cruise drar. Så for meg er dette et dobbelt-ja, både Cruise og fredsprisen, fortalte tv-stjerna, milliardæren og mediamaktens førstedame Oprah Winfrey på en pressekonferanse i formiddag.

Tom og Oprah

Hun og filmskuespilleren Tom Cruise er verter for kveldens Nobelkonsert i Oslo Spektrum, der artistene Tony Bennett, Diana Krall, Andrea Bocelli, Joss Stone, Cyndi Lauper, Patti LaBelle, Chris Botti, Baaba Maal, The Polyphonic Spree, Susannah Owiyo, Martin Yates, Kringkastingsorkesteret og bergensartisten Sondre Lerche opptrer.

Winfrey og Cruise var i godt og kjærlig humør der de satt og klemte og småpratet gjennom hele pressekonferansen der rundt 100 pressefolk var akkreditert.

Cruise var også glad for å være med på hyllesten av årets fredsprisvinner, Wangari Maathai, en vinner han kalte visjonær. Den kjente filmstjerna er medlem av den omstridte Scientologi-kirken, en tro han mente fremmet fred hver eneste dag og at hans opptreden i kveld i så måte passet bra.

- Som da jeg så Diana Ross

Oprah Winfrey sammenlignet fredsprisutdelingen til Wangari Maathai med da hun selv så Diana Ross og resten av The Supremes på Ed Sullivan-show på 60-tallet.

- Vi ble kalt «fargede» på den tida, og det var stort hver gang noen fargede var på tv. Og jeg husker jeg ville være som The Supremes; smarte, pene, sterke jenter som kunne synge. Og da jeg så Wangari Maathai i går, så tenkte jeg at nå vil afrikanske jenter se på henne på samme måte som jeg så Diana Ross den gangen.

Winfrey fortalte dessuten at hun helt sikkert kom til å gjøre et show med Maathai, og at hun helst ville lage en reportasje med Maathai i fredsprisvinnerens hjemland Kenya.

Hva er fred?

Tom Cruise på sin side fikk dagens eksistensielle spørsmål fra salen: Hva er fred?

- Rettigheter og frihet, svarte Cruise først og tenkte seg godt før han fortalte at rasisme og intoleranse eksisterer selv i den vestlige verden, at vi må bedre kommunikasjonen mellom mennesker.

- Jeg har vært heldig og fått reist mye, sett forskjellige kultuerer. Jeg tror på individet, men vi har egentlig mye til felles på tvers av språket. Verden er et lite sted.

Andrea Bocelli skal ha slitt med en sår hals. Men den kjente operasangeren fortalte at han var mye bedre, og forsikret at han ville stille i kveld:

- Av og til er en mann i en situasjon der han stiller uansett. Dette handler om fred, et lite ord som inneholder livets hemmelighet.

Nobelkonserten vises på NRK 1 klokka 19.55 i kveld.

KOSELIG:</B> Oprah Winfrey, Tom Cruise og Patti Labelle poserer for Dagbladet.nos fotograf.
STJERNELAG:</B> Fra venstre: Tony Bennett, Oprah Winfrey, Susanna Owiyo, Tom Cruise og Patti LaBelle.
<B>HALLOEN:</B> Bergensartisten Sondre Lerche hilser på Oprah Winfrey.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media