Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ops, herr ambassadør!

Den norske ambassaden i Washington DC reklamerer for «Halvbroren» - men bomma på forfatteren.

BLE NESTEN RIKTIG: I høst kan TV-serien «Halvbroren» ses på TV i Washington DC. Men selv om amerikanerne har trykket Jo Nesbøs krimromaner til sitt bryst, er det ikke han som har skrevet fortellinga om Fred og Barnum. (Skjermdump av facebooksiden til Norweguan Embassy in Washington)
BLE NESTEN RIKTIG: I høst kan TV-serien «Halvbroren» ses på TV i Washington DC. Men selv om amerikanerne har trykket Jo Nesbøs krimromaner til sitt bryst, er det ikke han som har skrevet fortellinga om Fred og Barnum. (Skjermdump av facebooksiden til Norweguan Embassy in Washington) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da ambassaden skulle informere sine 4400 Facebook-følgere om at den norske TV-serien «Halvbroren»  kan ses på det ikke-kommersielle public service-nettverket MHz i Washington DC-området i høst, gikk det litt for kjapt i svingen.

«Halvbroren» ble nemlig presentert som en bok av «den berømte norske forfatteren Jo Nesbø».

Glipp Det riktige er selvfølgelig at det er den sju år eldre og langt mindre kriminelt opptatte Lars Saabye Christensen, mottaker av Nordisk Råds litteraturpris og Riksmålsforbundets litteraturpris, Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden og forfatter av - blant annet - atten romaner, sytten diktsamlinger og en lang rekke novellesamlinger og skuespill, som står bak boka.

- Dette var en beklagelig glipp, konstaterer Linken Nymann Berryman, presse- og kulturråd ved ambassaden i Washington DC, overfor Dagbladet.

- Skrivefeilen ble begått sent på kvelden 7. oktober og lå ute på vår Facebook-side i 43 minutter før den umiddelbart ble rettet opp, forklarer hun.

Stor interesse Ambassaden har som en av sine oppgaver å presentere norsk kultur til den nordamerikanske befolkninga. Til det tar de i bruk sosiale medier som Facebook, Twitter, Ipad-app og elektroniske nyhetsbrev i tillegg til tradisjonelle websider og annet materiell.

Bare i høst har ambassaden publisert facebookoppdateringer om temaer så mangfoldige som Dronning Sonjas internasjonale musikk-konkurranse, visninger av Aksel Hennie-filmen «Pioner» på filmfestivalen i Toronto og hvordan man konserverer kantarell på godt norsk vis.

- Vi promoterer bredden i det som det moderne Norge har å tilby, enten det dreier seg om TV og film, musikk, litteratur, arkitektur, design, billedkunst, kunsthåndverk, teater og scenekunst. Det er stor interesse for norske kunst- og kulturuttrykk i USA, sier Linken Nymann Berryman.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!