Ops, hva har skjedd med Batman her?

Ny filmtrailer lover ikke bra for superhelten. Men fansen jubler.

Hypen rundt den siste filmen i regissør Christopher Nolans Batman-trilogi er giret opp enda et hakk.

Natt til tirsdag havnet den tredje traileren for «The Dark Knight Rises» på nett (se den i spilleren over).

Den byr blant annet på nye bilder av Anne Hathaways «Catwoman» på motorsykkel og i slåsskamp, spektakulær destruksjon av infrastrukturelle elementer i Gotham City, magesugende flyscener med batwingen - og en ille tilredt Batman (Christian Bale) som tydeligvis har fått røff behandling av hovedskurken Bane (Tom Hardy).

Det er selvfølgelig mer enn nok til å få fansen til juble - og innlede lange diskusjoner om hvorvidt Nolan går til det skritt å la den bevingede superhelten avgå med døden.

«The Dark Knight Rises» er oppfølgeren til «The Dark Knight» (2008) og «Batman Begins» (2006) - filmer som ble høyt skattet for sin intrikate historiefortelling og mørke gjennomgangstone, etter at George Clooney trodde han hadde tatt livet av Batman som filmfigur for godt med den totalslaktede «Batman & Robin» (1997).

Den har norgespremiere 20. juli.

Filmen er definitivt med i kampen om å bli årets store blockbuster fra Hollywood - selv om det er et tett felt, med både Ridley Scotts «Prometheus», ny James Bond-film og Peter Jacksons «Hobbiten» liggende i premiereløypa, mens «The Avengers» skuffer inn penger verden over.