Optimistisk Amanda

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Da skuespilleren Michael Caine i sin tid ble spurt om han kunne tenke seg å bli filmregissør, svarte han nei. Men han kunne gjerne tenke seg å være filmprodusent. Fordi, sa Caine, han hadde lagt merke til at når det begynte å regne, da gikk produsenten hjem.

DETTE FORTALTE

John M. Jacobsen, nestoren blant norske filmprodusenter og mannen bak filmer så forskjellige som «Veiviseren», «Hard asfalt» og «Karlsson på taket», da han i går ble feiret i anledning sitt 20-årsjubileum som produsent. Seinere på kvelden ble han også tildelt Amandas ærespris. Og regne gjør det i Haugesund, uten at så mye som en eneste filmprodusent er dratt hjem. Snarere tvert imot: De siste åra har filmfestivalen utviklet seg til et salgsmarked der produsentene strømmer til for å finansiere, selge og markedsføre filmene sine - ikke bare de som er laget, men også de som de planlegger å lage.

Per Christian Ellefsen ble fløyet inn for å fortelle om «Mors Elling», som først er klar i oktober. Thomas Giertsen presenterte løsrevne scener fra «Kvinnen i mitt liv» for kinosjefene. I tillegg kryr det av regissører og produsenter som viser fram prosjekter som så vidt er i produksjon. Energien i bransjen er økt med de nye norske filmene, som allerede er bejublet og spådd lang levetid på kino.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer