Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Optimistisk Nordby

Typografenes klubbformann Gunnar Nordy har som vanlig ingen å miste ved nedskjæringer i Aftenposten. - Jeg er sikker på at dette går bra, sier Nordby.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Katastrofetall i Schibsted

Formannen for Aftenpostens grafiske klubb, Gunnar Nordby, ser til tross for de røde tallene optimistisk på framtida. I motsetning til redaksjonsklubben, som vil bidra med nedskjæringer på 35 millioner, har Nordby som vanlig ingen typografer å ofre.

- Der er jeg like steil. Vi skal klare dette uten å si opp folk.

- Tror du ikke på Aamots versjon av framtida?

- Jeg tror ikke Aamot tenker på å si opp folk. Jeg har i løpet av mine 47 år i Aftenposten aldri opplevd en verre krise, selv om vi har hatt en kontinuerlig nedbemanning de 21 årene jeg har vært klubbformann. Poenget er at den har foregått i beste Aftenposten-ånd; det vil si ved naturlige avganger, sluttpakker og lignende.

- Tror du ikke på Amots dystre spådommer?

- Jeg tror ikke jeg har dårligere oversikt enn Aamot. Vi må se lyst på det og ikke krisemaksimere. I nedgangstider er det viktig å være optimist.

- Hvorfor er typografene så kompromissløse i slike situasjoner?

- Det er fordi vi har ordnende forhold uten tilkallingsvikarer, frilansere og folk fra Manpower. Det er mye lettere å kvitte seg med journalister enn med typografene.

Hele Norges coronakart