BAK LÅS: I seks sesonger har vi fulgt Pipers (Taylor Schilling) liv i fengselet Litchfield Correctional Institution. Foto: JoJo Whilden / Netflix
BAK LÅS: I seks sesonger har vi fulgt Pipers (Taylor Schilling) liv i fengselet Litchfield Correctional Institution. Foto: JoJo Whilden / NetflixVis mer

«Orange Is The New Black» med «triste» nyheter

– Jeg vil savne de rå kvinnene, sier serieskaperen.

Neste år blir det siste for dramakomedien «Orange Is The New black». Det melder strømmetjenesten Netflix som har vist serien siden 2013.

«Orange Is The New Black» handler om livet til kvinnene i Litchfield Correctional Institution, og har høstet gode kritikker siden premieren for fem år siden. I går kom beskjeden om at serien avslutter med sesong 7.

På Twitter legger Netflix ut en video med en rekke av seriens skuespillere som avslører at 2019 blir deres siste år i fengselet Litchfield. Under skriver Netflix at sesong 7 blir den siste.

Til nettavisa Deadline sier serieskaper Jenji Kohan at tiden er kommet for å slippe ut av fengselet.

– Jeg vil savne de rå kvinnene i Litchfield og den fantastiske gjengen vi har jobbet med. Mitt hjerte er oransje, men går over til sort.

Gir seg på topp

«Orange Is the New Black», basert på Piper Kermans biografi «Orange Is the New Black: My Year in a Women’s Prison», er en av Netflix mest sette originalserier, og har vunnet flere priser. Serien er også den første til å bli emmynominert i kategoriene «drama» og «komedie» samtidig.

FENGSELSDRAMA: Her er traileren til sesong fem av Orange is the New Black. Video: Netflix Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer

– Det er trist å ta farvel, men vi gir oss helt klart på topp, sier nestleder for originalinnhold på Netflix, Cindy Holland.

– Vi jobber stolt med å bringe denne serien til en triumferende og tilfredstilende avslutning med sjuende sesong, sier formann i filmproduksjonslskapet Lionsgate, Kevin Beggs.