DEBATT

Ord fra en mamma - på sår avstand

Det er veldig vanskelig å bearbeide en sorg som ikke blir forstått. Ekstra vanskelig blir det når jeg føler at alle ser ned på meg.

MAMMA PÅ AVSTAND: - Jeg befinner meg i fysisk og psykisk distanse, fra den jeg har aller mest kjær; barnet mitt. Samtidig er jeg toet og bundet på hender og føtter, og kan dermed ikke ha en særlig påvirkning eller medvirkning til å kunne endre på denne avstanden, skriver en anonym barnevernsmamma. Foto: NTB Scanpix
MAMMA PÅ AVSTAND: - Jeg befinner meg i fysisk og psykisk distanse, fra den jeg har aller mest kjær; barnet mitt. Samtidig er jeg toet og bundet på hender og føtter, og kan dermed ikke ha en særlig påvirkning eller medvirkning til å kunne endre på denne avstanden, skriver en anonym barnevernsmamma. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Jeg er en mamma. Jeg beskytter barnet mitt med det jeg har av kjærlighet, omsorg, overskudd og stå på-vilje, og ønsker mitt barns aller beste gjennom livet. «Det gjør jo alle mødre» tenker du kanskje da? Ja, alle mødre gjør det, men jeg må klare å gjøre dette på avstand.

Se det som et avstandsforhold for en mamma og hennes barn. Et avstandsforhold er for mange en stor utfordring i seg selv. Man får ikke delt de daglige gledene og minnerike øyeblikkene, som blir så utrolig viktige når livet ellers butter imot.

Dette er min største utfordring der jeg er nå i livet. Jeg befinner meg i fysisk og psykisk distanse, fra den jeg har aller mest kjær; barnet mitt. Samtidig er jeg toet og bundet på hender og føtter, og kan dermed ikke ha en særlig påvirkning eller medvirkning til å kunne endre på denne avstanden. Jeg får ikke være sammen med barnet mitt når jeg vil eller kan.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.