DEBATT

Debatten rundt Sylvi Listhaug:

Ord har makt

22. juli rammet oss alle, men særlig AUF og Arbeiderpartiet. Vi må gjøre alt for å hindre at noe slikt skjer igjen. Da blir ordene vi bruker viktige.

LEI SEG: –Å forebygge og bekjempe ekstremisme blant barn og unge er noe av det viktigste vi gjør, skriver kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner i denne kronikken. Her er han fotografert under den nasjonale minnemarkeringen av den internasjonale Holocaustdagen tidligere i år.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
LEI SEG: –Å forebygge og bekjempe ekstremisme blant barn og unge er noe av det viktigste vi gjør, skriver kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner i denne kronikken. Her er han fotografert under den nasjonale minnemarkeringen av den internasjonale Holocaustdagen tidligere i år. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Ord kan samle, og ord kan skape motsetninger og avstand. Ord kan skape debatt, og ord kan såre. Det har de siste dagene vist.

Det som burde ha vært en debatt om regjeringens forslag om å kunne frata fremmedkrigere passet for å forhindre terrorisme, har i stedet blitt en debatt om Facebook-oppdateringer og dårlige ordvalg.

Regjeringen har foreslått at det skal være mulig å frata statsborgerskapet administrativt for personer som for eksempel har vært fremmedkrigere, og som ønsker å bruke sitt norske pass for å vende tilbake til Norge og Europa for å begå alvorlige handlinger.

PST og statsadvokaten har pekt på at dette er snakk om få mennesker, men kan være avgjørende i enkelte saker. Sakens kjerne er at dette forslaget velger Ap å gå imot mens Høyre og Frp stemmer for. Her kunne og burde debatten vært.

I stedet har Sylvi Listhaugs Facebook-post, som brukte en form og en språkbruk som jeg synes er uakseptabel, fjernet oppmerksomheten fra en viktig debatt om vårt lovforslag.

I et intervju med VG brukte jeg en formulering som såret mange, og som heller ikke bidro til å skape en konstruktiv debatt om et viktig tema. Det er jeg lei meg for, og det beklager jeg gjerne igjen. Det er klart at det betyr noe hvordan vi voksne snakker om hverandre, til hverandre og hvilke ord vi bruker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer