«Ordene må være ektefølte og komme fra hjertet. Først da kan man skrive fantastiske ting.»

Liv-Christine Hoem (16) er månedens poet.

«Ordene må være ektefølte og komme fra hjertet. Først da kan man skrive fantastiske ting.»
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Som i Diktkammeret er også månedens Skolekammer-poet en debutant: Liv-Christine Hoem er straks 17 og, som hun sier, fra «elvebyen Drammen i Buskerud». Hun går på studiespesialiserende linje med norsk, engelsk og samfunnsfag som favorittfag, og det er en politisk engasjert poet vi møter, medlem av flere ulike organisasjoner og grupper og især opptatt av barns rettigheter.

— Jeg er medlem av Barneombudets ungdomspanel som fungerer som rådgivere for Barneombudet i forskjellige saker. Dette er både ting som vi ønsker å ta opp med Barneombudet, og som Barneombudet ønsker å diskutere med oss. En av grunnene til at jeg er medlem er fordi jeg blant annet er opptatt av barns trygghet og bedre skole. Dette er også noe jeg er opptatt av i politikken — skolepolitikk er et av de områdene jeg brenner veldig for.

Men aprilpoeten har ikke nok med dét: Hun er også lidenskapelig opptatt av sang og musikk, og synger blant annet i Bragernes ungdomskor i Drammen.

— Det har jeg gjort de siste sju årene. Det hender også at jeg spiller litt piano eller gitar og komponerer egen musikk med tekst til, og dette er noe som er veldig viktig for meg. Sist, men ikke minst er jeg veldig glad i hester og har holdt på med ridning i mange år. Da spesielt dressurridning, som jeg ser på som mitt spesialområde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer