Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Orderud-saken blir norsk versjon av «Serial»

I forbindelse med begjæring om gjennopptakelse.

TRIPPELDRAP: Per Orderud og  Veronica Orderud ble dømt for medvirkning til drap på tre personer. Foto: Jørn H. Moen
TRIPPELDRAP: Per Orderud og Veronica Orderud ble dømt for medvirkning til drap på tre personer. Foto: Jørn H. Moen Vis mer

Siden 2006 har privatetterforsker Tore Sandberg, på oppdrag fra Per og Veronica Orderud, jobbet med å samle nye opplysninger for å gjenopptatt saken.

Nå blir det laget en podcast-serie basert på trippeldrapet på Orderud gård, melder NRK.

Orderud deltar - Vi skal lage fire podcaster på omlag 20 minutter, som skal publiseres etter at vi lever i begjæringen til gjennomtakelseskommisjonen i slutten av februar, sier Tore Sandberg til Dagbladet.

Per og Veronica Orderud ble i 2002 dømt til medvirkning på drapet på Anne Orderud Paust og foreldrene Marie og Kristian Orderud i 1999.

- Vi i skal legge ut en podcast i uka, slik at alt skal være vist for publikum før påske. Orderud deltar selv i videoer, som er blitt gjort gjennom flere år, sier Sandberg.

Ingen dramatisering Sandberg mener det er viktig for saken og gjennopptakelsesbegjæringen å legge nye momenter og bevis i saken fram for offentligheten. Vitner og kilder i podcasten blir anonymisert, mens disse blir åpne i selve rapporten som utarbeides for kommisjonen.

- Vi dramatiserer ingen ting og forholder oss til det folk sier, opplyser Sandberg.

- Den eneste form for «dramatisering» er uttalelser fra vitner lagmannsretten som vi får en stemme til å oppgi ordrett, sier Sandberg

En norsk «Serial» I forbindelse med at Orderud-saken blir begjært gjenopptatt i slutten av februar, vil privatetterforsker Tore Sandberg legge ut på nett det som etter hans syn er nye opplysninger i drapssaken, skrev NRK.no i dag tidlig.

- Jeg ser likhetene med «Serial», men kjenner ikke til at dette er blitt gjort før på denne måten i Norge, sier Sandberg til NRK.

Podcasten «Serial» har spredt seg som ild i tørt gress siden den ble lansert tidlig i oktober. Siden da har Apples iTunes-butikk registrert 5 millioner nedlastinger og strømminger. «Serial» blir ledet av journalisten Sarah Koenig.

Vil prøve saken på nytt Der får vi historien om amerikanske Adnan Syed, som har sittet i fengsel i 14 år for drapet på ekskjæresten sin (krever Pluss-abonnement). Et drap han fremdeles nekter for å ha begått.

- Jeg mener det er grunnlag for at Per og Veronica Orderud skal få prøve saken sin igjen, sier Sandberg til NRK.

- Da er det viktig, sett fra vårt ståsted, at de i befolkningen som ønsker å sette seg inn i materialet skal ha en mulighet til å se presentasjonen vi da går ut med, sier Sandberg.

PODCAST: Tore Sandberg vil belyse Orderud-saken med podcast. Foto:Jacques Hvistendahl
PODCAST: Tore Sandberg vil belyse Orderud-saken med podcast. Foto:Jacques Hvistendahl Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media