Ordfører ville støtte naboenes 22.juli-kamp mot staten. - Jeg er skuffet

Ordfører Per Berger ville støtte velforening med 100 000 kroner. Det ble nedstemt og han forlot formannskapsmøte i protest.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det planlagte minnestedet på Sørbråten i Hole kommune har vært omstridt siden vinnerutkastet til kunstnerisk utforming ble annonsert.

Naboene i området, som var blant dem som reddet flere av de traumatiserte ungdommene på flukt fra Utøya 22. juli,  har reagerte sterkt på at kunstverket.

Ville søke refusjon Onsdag forlot ordfører i Hole kommune, Per Berger (H), formannskapsmøte i protest. Grunnen skal være at politikerne nektet å støtte naboene i den kommende rettssaken om minnestedet på Sørbråten, skrev NRK.

Høyre-ordføreren har tidligere sagt at han ønsker å støtte naboene med 100 000 kroner i den kommende rettssaken mot staten.

- Dette gjelder støtte til en sak som er en følge av hendelsene på Utøya 22. juli. Derfor mener jeg vi burde støtte velforeningen med inntil 100 000 kroner. I ettertid ville vi søkt refusjon fra staten, sier Berger til Dagbladet.

- Jeg er skuffet Berger mener at en slik sak som gjelder en nasjonal hendelse bør dekkes av nasjonale myndigheter.

- Jeg foreslå at vi burde støtte dem, men sånn ble det altså ikke. Denne saken gjelder en nasjonal hendelse, der ansvar og utgifter bør dekkes av nasjonale myndigheter. Jeg er skuffet over avgjørelsen og vi må nå tåle å fortsatt ha utfordringer knyttet til 22. juli i vår kommune.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer