Ordføreren håper på Sandnes-finale

Ordfører Jostein Rovik håper det blir Kjartan mot Susanne i Idol-finalen. I går ga han audiens til byens mest profilerte innbyggere for tida.

SANDNES (Dagbladet):

Rovik vurderer å dra til Oslo Spektrum for å få med seg finalen «live», spesielt hvis det blir et rent lokaloppgjør. Foreløpig er han lykkelig over at Sandnes er garantert minst én deltaker i finalen.

- Dette er «grævla kult». Ja, er det ikke sånn ungdommen sier det? spør en munter Jostein Rovik like før Idol-stjernene Kjartan Salvesen og Susanne B. Nordbøe ankommer rådhuset i Sandnes. Han har nemlig mye å smile av. Musikk-konkurransen på TV2 har gitt uvurderlig publisitet til en by som tradisjonelt har ligget i skyggen av Stavanger og konkurrert med Drammen om å være landets styggeste by. Nå er den blitt Norges talenthovedstad når det gjelder popmusikk.

- Idol har vært veldig positiv og god reklame for Sandnes. Kommunen blir gjerne oppfattet som litt treig og sidrumpa, men dette viser oss fram som den ungdommelige byen vi er, sier Rovik stolt.

På ordførerens kontor fikk idolene brus og en god prat.

- Ordføreren er, som alle fra Sandnes, kjempegrei å snakke med. Vi fikk sånne som dette, sier Kjartan, og viser fram leirgauken - som er selve bysymbolet for Sandnes.

Kjartan Salvesen gleder seg til fredagens konkurranse, hvor han skal synge «Angels» av Robbie Williams og «Two Princes» med Spin Doctors.

GOD PRAT: Kjartan og Susanne møtte ordfører Jostein Rovik.