«Senkveld»

Ordknapp hilsen: - En vemodig dag

Thomas Numme og Harald Rønneberg ønsker «Senkveld»-redaksjonen lykke til videre.

- PINLIG: Thomas Numme trekker fram denne utfordringen som den pinligste han måtte gjennom i «Senkveld-duellen Europa». Video: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter 20 år er det slutt for «Senkveld», offentliggjorde TV 2 i dag. Siste program blir sendt fredag 21. mai. Bare seks sendinger gjenstår.

TV 2 begrunner «Senkveld»-vrakingen med at de er i gang med å fornye kanalens innhold. Programredaktør Kathrine Haldorsen forteller til Dagbladet at de i den sammenheng er kommet fram til at de ikke kommer til å fortsette med talkshow-formatet.

Gjort en strålende jobb

TV-profilene Harald Rønneberg og Thomas Numme ledet «Senkveld» fra 2003 til 2018, og har nytt stor suksess med konseptet. Overfor Dagbladet sender de en ordknapp og samlet hilsen til arvtakerne Helene Olafsen og Stian Blipp og resten av «Senkveld»-redaksjonen.

- Det er klart det er en vemodig dag for oss som elsker talkshow - men Helene og Stian har gjort en strålende jobb de siste tre åra. Nå ønsker vi dem og hele redaksjonen masse lykke til - og så må de nyte de siste ukene. Og så gleder vi oss til å se dem på skjermen igjen seinere, skriver de.

TIDLIGERE SENKVELD-DUO: Thomas Numme og Harald Rønneberg ledet «Senkveld» i en årrekke før Helene Olafsen og Stian Blipp tok over. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
TIDLIGERE SENKVELD-DUO: Thomas Numme og Harald Rønneberg ledet «Senkveld» i en årrekke før Helene Olafsen og Stian Blipp tok over. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Varslet slutt

I februar ble det kjent at programleder Stian Blipp (30) skulle slutte i programmet. På det tidspunktet var det ikke kjent hva som skulle skje med programmet videre.

Blipp tror valget har bidratt til å framskynde prosessen om å legge ned programmet.

- Jeg tror ikke at det er den direkte grunnen, men at det var en påvirkende faktor og noe som framskyndet den prosessen. Selv om det ikke er noe kjekt å ha den rollen, forteller han til Dagbladet.

- KLARER IKKE SNAKKE: Det ble mye grining under siste innspilling av «Senkveld» med Thomas Numme og Harald Rønneberg. Video: Julie Solberg Vis mer

- Vi fikk vite det mellom ni og halv ti i morges. Det kommer jo overraskende på, men likevel var det et potensielt utfall som vi bakerst i hodet både var litt redd for og forventet, sier Blipp.

- Har du tenkt at det går den veien?

- Jeg har ikke tenkt at det skulle gå den veien, men når jeg har tenkt tilbake på beslutningen om å slutte, så var det en av mange mine våkenetter at dette kunne skje, innrømmer han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer