Ordnet kontant støtte

ASKER SENTRUM (Dagbladet): Wenche Myhre åpnet i går vår Julemusikant-serie med å synge inn hele 20 000 kroner på snaue halvtimen. Det kaller vi meningsfull kontantstøtte.

- Frelsesarmeen står for nestekjærlighet, og jeg er veldig glad for at jeg på denne måten får lov til å bidra med litt for dem og deres arbeid. Mange forbinder Frelsesarmeen med gitar, hornmusikk og sang, men deres jobb er å strekke ut en hjelpende hånd til dem de ikke kjenner. Det er noe flere av oss oftere burde være flinkere til, sa Wenche Myhre på Asker torg i går ettermiddag. Julemusikantene var i gang for tredje året på rad. Takk til Asker handelstand for det.

Og som tidligere førjulsår, var en vi ikke helt veit hvor kommer fra, Den Humane Mammon, på plass like ved den svarte gryta. Han smilte bredt til tabloidsoldaten fra Akersgata, c/o Dagbladet og Frelsesarmeen. Vel vitende om at riskremen av norske artister også stiller opp gratis for å gi noen strenger med verdig hjelp. Vi kan nevne band som D.D.E., CC Cowboys, Trang Fødsel, Di derre, Sigvart Dagsland, Babel Fish og... nei, forresten. De andre artistnavnene får du jaggu vente med å få. Spesielt hun som skal synge i Bergen lille julaften eller han som skal til Tønsberg eller de som skal slå knockout på Egertorget eller...! Gled dere.

I strekkbukse

En ekstra glede var det at Wenche Myhre stilte opp. Sprek hu gitt, der hun kom med hest og kjerre ettersom sledeværet uteble, men riktig kledd for tidlig førjulsstemning med svart strekkbukse og en rød og hvit mariusgenser. Og med den kjente stemmen på lur.

Før hun entret scenen, hadde rundt 1000 barn og voksne gått fra Føyka, Asker stadion, for å samles med fakler rundt den nytente julegrana. Barna ventet på nissen, de små posene og på Wenche Myhre som hadde et julepotpurri å by på. De små fikk blant annet høre om da mamma kysset nissen, «Bjelleklang» og sjølsagt «Sjømannen Kalle» pluss en vakker ballade signert hederskaren Trygve Hoff, «Et lys i den mørke tid». Bak super-Wenche sto Frelsesarmeens «Big Band» og Mannssambandet pluss et barnekor. Kan du forlange særlig mer en torsdag ettermiddag i grenda som er bedre enn Stabæk til å spille fotball? Ja, det må i så fall være at Ingebrigt Steen Jensen gir cirka 20000 til den svarte gryta, fra Bærums NM-vinnere. Enig?

Ertesuppe

- De pengene vi fikk inn i kveld skal gå til mennesker i Asker som ikke har det så lett økonomisk. Vi vet om en del av dem, og ønsker å kjøpe inn og gi en kartong julemat til dem vi vet trenger det. Vi vil prøve å hjelpe til så ikke noen behøver å sitte sultne i jula, forteller korpsleder ved armeens Asker-avdeling, Ruth Bente Paulsen, som også hadde sørget for at ingen skulle gå fra Julemusikantene uten å få i seg noe varmt.

Armeens trofaste tjenere stilte opp som bøssebærere, og ettersom himmelen hadde tatt på seg regnvær var også suppebil kjørt ned til torget. Ertesuppe i pappkrus.

CC Cowboys

- Vi har en spesiell kontakt med to institusjoner for eldre i Asker, og vi vil også bruke noen av disse midlene til å besøke dem like før jul og overrekke dem noen gaver pluss at vi vil arrangere en dagstur med buss og middag for ensomme eldre i Asker, sier Ruth Bente Paulsen.

OBS: I dag er Julemusikantene ute igjen. I ens ærend for den gode sak ettersom CC Cowboys gjør sin aller siste gatekonsert i Oslo noensinne. De kommer til Egertorget i Oslo klokka 13.00. Som en eller annen apostel sikkert har sagt: «Be there»!

BISTANDSMINISTER MYHRE:</B> I går åpnet Dagbladet og Frelsesarmeens Julemusikanter med konsert i Asker sentrum.