Ordrik utfordring

Litt for ordrik thriller, men verdt strevet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Det er noe som heter å ikke se skogen for bare trær, og en gang iblant kommer man over bøker hvor man nesten ikke finner historien for bare ord. «Skogen» er sånn, en spennende og godt uttenkt thriller hvor handlingen holder på å drukne under forfatterens voldsomme skrivetrengthet.

Adjektivrikdom

Trenger man gjennom adjektivrikdommen er historien hun har å fortelle usedvanlig nyansert, vekselvis dyster og tung og lett og lys - Tana French er en kløpper til å skrive troverdig dialog, og hun vet også hvordan en spenningsroman skal bygges opp. Leseren blir dratt med videre gjennom all denne urskogen av ord rett og slett for å finne ut hva som skjer. Bokas «jeg» er politimannen Rob Ryan, og han har en bakgrunn ingen misunner ham: Da han var tolv, lekte han og to venner i skogen på et lite sted i nærheten av Dublin. Hva som så skjedde, vet ingen, og hendelsene er som visket ut av hodet til Rob. Selv ble han funnet sjokkskadet og full av blod. Hvennene hans ble aldri mer sett.

Arkeologer Tjue år har gått, og Rob snakker ikke om hva han opplevde. Ingen i politiet vet at han er identisk med den overlevende gutten, men den hemmeligheten blir vanskelig å holde på når tolv år gamle Katy Devlin blir funnet drept på et steinalter. Alteret er en del av en arkeologisk utgraving som er satt i gang på et område hvor det skal anlegges motorvei, så både arkeologene og politiet føler et tidspress. Utfordring

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer