Øredøvende valgkamp

Det lød ikke som «Per Spelmann», men innholdet var det samme. For «gutane dansa og jentene gret», mens gode høyrefolk prøvde å unngå varig hørselshemming.

1500 ungdommer rådigget den pakistanske supergruppa Junoon i Oslo Konserthus. De var Oslo Høyres valgdrops til norsk-pakistanerne. Hvis decibelnivået og graden av begeistring i Konserthuset avspeiler norsk-pakistanernes stemmegivning til Oslo Høyre, så bærer det lukt til himmels med partiet. Da slipper Per Ditlev-Simonsen å rydde kontoret ved juletider. Da kan han spikre seg fast i fire år til.

Lyden truet med å løfte taket flere ganger underveis mens supergruppa spilte merkeklærne av alt som var. De er Sør-Asias største superstjerner, med sånn rundt 1,2 milliarder fans.

Uegnet

Men Oslo Konserthus er helt uegnet for konserter av typen heavyrock, selv om det er ispedd rikelige doser punjab-folkemusikk og qawwali. I Oslo Spektrum ville også de 7000 som prøvde å få billett til gårsdagens konsert fått valgdosene sine. Men vaktene hadde forberedt seg godt. Likevel kunne de godtatt at edru ungdom danser og støyer litt.

Kåres debut

Det ble en minneverdig konsert på mer enn én måte. Kåre Willoch opplevde sin første rockekonsert, og halvparten av publikum sitter i dag hjemme med ømme trommehinner. Junoons lydmann hadde ikke helt dagen i går kveld. Han mikset bassen så høyt at den lå som en konstant trussel mot forstanden, litt over smertegrensen. Helt på terskelen til byrådskontorene.

DET BESTE: -Junoon betyr like mye for oss som Drillos betyr for dere, prøvde Malik (25) å forklare.
SUPERSTAR: I internasjonal musikkpresse blir Salman Ahmad og Junoon framhevet for stilblanding heavy, punjab-folkemusikk og qawwali. Eksotisk brygg for folk med åpne sinn.