«Øresus, managere som forsvinner og penger som aldri dukker opp»

Gebhardt har laget hyllestverk til norsk rock.

(Dagbladet.no): I år feirer Norsk Rockforbud 25 år og i den forbindelse arrangerer de denne uka en firedagersfest, som kulminerer med uroppføringen av musikkverket «Rock Furore» lørdag.

Det er eks-Motorpsycho/HGH-mann Håkon Gebhardt som har fått æren av komponere verket. «Rock Furore» består av tolv låter, der Gebhardt utforsker norsk rocks vesen.

- Et bestillingsverk om rock kan jo i utgangspunktet høres ut som en litt rar ting å gjøre. Rock skal jo være spontanitet, opprør og alt det der. Men jeg blir litt trigga av ting som er gærne og for meg er det en utfordring å gjøre et bestillingsverk om rock, sier Gebhardt til Dagbladet.no.

Da han tok oppdraget bestemte han seg for å ikke lage en potpourri over norsk rock de siste 25 årene, men å utforske forskjellige sjangre innenfor rocken. Han ville gjøre det på sin egen måte. Etter hvert som låtene begynte å bli til, tok han kontakt med ulike tekstforfattere.

Gebhardt ønsket å finne ut hva som karakteriserte norsk musikk.

- Norsk rock for meg er de norske tekstene, Raga Rockers. Anne Grete Preus og DeLillos. Jeg kontaktet alle jeg kom på, slo opp på rockemusiker på Gule Sider. Det var vanskelig å finne vokalister som ville synge på norsk, så det ble en del på engelsk. Men det er jo slik det er i norsk rock også, sier Gebhardt.

Gebhard forteller at tekstene likvel har en fellesnevner, de handler om bandliv.

- De handler om grunnen til at man begynte å spille i band, øresus, managere som forsvinner og penger som aldri dukker opp. Vi tar opp temaer det ikke ville vært naturlig for andre band å synge om, det er et veldig spesielt tekstunivers, sier Gebhardt.

FURORE: Håkon Gebhardt har skrevet en musikalsk hyllest til norsk rock. Fra venstre Øyvind Osa (El Caco), Anne Lise Frøkedal (Harry´s Gym), Cato Thomassen (Cato Salsa Experience), Anders Møller (My Midnight Creeps), Marcus Forsgren (The Lionheart Brothers) og foran i lotus: Håkon Gebhardt. Foto:  Espen Stranger Seland
FURORE: Håkon Gebhardt har skrevet en musikalsk hyllest til norsk rock. Fra venstre Øyvind Osa (El Caco), Anne Lise Frøkedal (Harry´s Gym), Cato Thomassen (Cato Salsa Experience), Anders Møller (My Midnight Creeps), Marcus Forsgren (The Lionheart Brothers) og foran i lotus: Håkon Gebhardt. Foto: Espen Stranger Seland Vis mer

Han ønsket at det skulle bli humor i musikken på «Rock Furore».

- Vi har en liten metalballade og en låt der vi ripper off Karius og Baktus. Det her skal være en feiring av det å spille i band, mye humor og glede. Siden dette er låter som urframføres på en scene, forsøkte jeg å lage låter som funker umiddelbart, sier Gebhardt.

I tillegg til ham selv består bandet som skal spille 12 «Rock Furore»-konserter av musikere fra My Midnight Creeps, El Caco, Cato Salsa Experience og Lionheart Brothers. På selve urframføringa 8. september vil bl.a. Lars Beckstrøm fra De Lillos, Surferosa-vokalist og Idol-dommer Mariann Thomassen og Knut Reiersrud dukke opp på scenen.

Gebhard håper at prosjektet kommer til å ende som plateutgivelse.

- Jeg tror jeg har elleve singler her, rett og slett. I hvert fall i mine ører. Enkelte låter er tradrock, andre metal og blues. Likevel er det en del popelementer, dette er låter man kan synge med på mens man tar oppvasken, sier Håkon Gebhardt til Dagbladet.no.

«Øresus, managere som forsvinner og penger som aldri dukker opp»