TV-SEX: Carlin Ross stimulerer seg selv til orgasme på NRK-programmet Trekant, mens programleder Johanna Zamble og sexlærer Betty Dodson ser på. Foto: NRK
TV-SEX: Carlin Ross stimulerer seg selv til orgasme på NRK-programmet Trekant, mens programleder Johanna Zamble og sexlærer Betty Dodson ser på. Foto: NRKVis mer

Orgasme uten vibrator

Ungdom bør ikke bli trukket inn i trenden å mekanisere seksuallivet.

Det var historisk og flott at orgasmen ble vist på NRK Trekant, men feil signal å bruke vibrator for å få orgasmen.

Ungdom bør ikke bli trukket inn i trenden å mekanisere seksuallivet. De trenger å lære å bruke hendene mer. Det er deres viktigste verktøy.

Kvinnens orgasme blir tatt på alvor i årets sesong av NRK Trekant. I episode 2 ser vi en kvinne få orgasme, men det hadde vært enda mer nyttig om vibratoren hadde blitt byttet ut med hånda hennes. En fingret orgasme hadde nemlig vist at massasjen ofte går fort og i intervaller og at takten øker etter hvert. Nær klimaks reiser også klitorishodet seg og rykker til.

Dette ble skjult av vibratoren, men seere fikk se en fin ekte orgasme. Det vitnet de harde brystkoppene under trøya hennes om. Med vibrator ser man ikke hele håndverket. Seerne får ikke 100 prosent innblikk i teknikken - eller som jeg kaller det - onanikunsten.

I Trekants episode 1 viser jeg V-grepet for Even på nakenmodellene. Hensikten med det er å fortelle seerne to ting: 1) Kvinner får lettest orgasme når de ytre kjønnsorganer masseres. 2) En orgasme er ikke en endestasjon.

SAVNER BEDRE INNBLIKK I TEKNIKKEN: «Få beskriver bruken av fingrene på klitoris, tempoet og kjennetegnene på en ekte orgasme,» skriver kronikkforfatter Stine Kühle-Hansen.
SAVNER BEDRE INNBLIKK I TEKNIKKEN: «Få beskriver bruken av fingrene på klitoris, tempoet og kjennetegnene på en ekte orgasme,» skriver kronikkforfatter Stine Kühle-Hansen. Vis mer

Etter en klitoral orgasme kan kvinner straks oppnå serieorgasmer når fingrene legges i V på hver side av de ytre kjønnsleppene og stimuleringen skjer hurtig ruggende eller lett bankende. Dette er logisk når vi vet at klitorisbena ligger som en V omtrent 10 cm innover på hver side av urinrøret.

Jeg vil minne om at rundt 75 prosent av kvinner ikke oppnår orgasme av et samleie. Når veien til nytelse og orgasmer for kvinner først og fremst er utvendig stimulering på klitorishodet så ligger det mye hensyn i å fortelle om gode teknikker.

Hvordan berøre kvinnekjønnet? Jo, ta paralleller til det ungdom kjenner godt. Kvinnens klitoris eller «mus» nyter like lette og sirklende bevegelser som vi ser hånda gjøre med en PC-mus eller fingrene gjøre på en touchscreen. Kvinnens seksualitet og evne til å få orgasme har altfor lenge blitt vurdert på penis sine premisser. Nå bidrar NRK med mer kunnskap om berøringer og hvordan-aspektet.

Det er flott og modig at programleder Johanna Zamble forteller at det er vanskelig å få til orgasme. Mange jenter og kvinner bruker lang tid på å lære seg dette alene. Mest fordi det er så mye i kulturen som usynliggjør kvinners seksualitet. Nesten alltid blir vår seksualitet vurdert på samleiets premisser.

Få beskriver bruken av fingrene på klitoris, tempoet og kjennetegnene på en ekte orgasme. Det betyr derfor mye for jenter og kvinner at den amerikanske sexologen Carlin Ross masturberer til hun får orgasme. Neste gang håper jeg hun demonstrerer uten vibrator.