SKJEDEGLEDE: Medisinstudentene Nina Brochmann og Ellen Støkken Dahl har jobbet med seksualundervisning for ungdom i seks år, og har bloggen «Underlivet». Nå gir de ut bok om seksualitet og underliv. Alle foto: Nina Hansen 
SKJEDEGLEDE: Medisinstudentene Nina Brochmann og Ellen Støkken Dahl har jobbet med seksualundervisning for ungdom i seks år, og har bloggen «Underlivet». Nå gir de ut bok om seksualitet og underliv. Alle foto: Nina Hansen Vis mer

Kvinners seksualitet

Orgasmepress: - Jenter tror det er noe galt med dem om de ikke får serieorgasmer

- Det er et hierarki av orgasmer.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

- Forståelsen av kvinners seksualitet har vært farget av hva som har vært mannens behov opp gjennom tidene. Dette er noe vi vil bort fra, sier Ellen Støkken Dahl.

Nå er hun og Nina Brochmann klare med boken «Gleden med skjeden», som på en lettfattelig måte tar for seg fakta om underlivet, mensen, hormonprevensjon, kvinnesykdommer og seksualitet. Dahl og Brochmann, som snart er ferdig utdannede leger, har kombinert kjent medisinsk kunnskap med ny forskning, og ønsker å avlive en del myter.

I boka skriver de blant annet at kvinner må slutte å føle seg mindreverdige, når de trenger andre former for stimuli enn penetrasjon for å oppnå orgasme.

Et hierarki av orgasmer

- Det er et hierarki av orgasmer. Vaginal orgasme er på topp, deretter kommer klitorisorgasme. Dette stammer fra Freud, sier Brochmann.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn