Orgelkrøll for løvehjertene

48 kilo orgel ble for mye for innsjekkingsskranken til flyselskapet. Derfor måtte The Lionheart Brothers bruke sitt første USA-døgn i bruktbutikker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

AUSTIN (Dagbladet.no): Det nederlandske orgelet av typen Philicorda har vært en grunnleggende del av soundet til The Lionheart Brothers siden starten, og har en like prominent plass på debutalbumet «White Angel Black Apple» fra 2003 som på årets kritikerhyllede «Dizzy Kiss».

- Det orgelet er en av signaturene våre, det er mer enn 50 prosent av lydbildet vårt, forklarer Lionheart-grunnlegger Marcus Forsgren og gitarist Morten Øby.Og kan avsløre at Audun Storset, også Lionheart-grunnlegger og mannen som spiller på orgelet, er så deprimert over videreverdighetene at han helst ikke vil snakke om det.

- Dritkjipt

- Dritkjipt er vel ordet som dekker det. For Audun er det som å våkne med et annet språk og måtte spille på et annet instrument, forklarer de to.

I natt norsk tid spilte The Lionheart Brothers sin første av tre konserter på South By Southwest-festivalen, som en del av en fest i regi av plateselskapet Iheartcomix. Det er denne typen fester som kanskje er de viktigste for bandene under festivalen.

Den typiske festen, i motsetning til de offisielle showcasene, er gjerne i regi av et trendy magasin eller et plateselskap, sponset av et mobiltelefonselskap og frister med gratis drikke, gjerne noe nytt som lanseres. Slik spilte Lionheart Brothers for et trendy publikum med en ny alkoholholdig energidrink, og med en kø utenfor klubben Super!Alright! som strakk seg rundt halve bygningen.

Utsolgt i New York

Før bandet kom til Austin, spilte de også en utsolgt konsert på Tonic i New York, som en del av Øyafestivalens promokonserter. Det var på vei til New York at Audun Storsets årgangsorgel ble stoppet i flyplassinnsjekkingen.

<strong><B>I AUSTIN:</strong></B> Fra venstre: Marcus Forsgren, Frantz Andreasen, Morten Øby, Audun Storset og Stian Lundberg. Foto: FRANK KARLSEN
I AUSTIN: Fra venstre: Marcus Forsgren, Frantz Andreasen, Morten Øby, Audun Storset og Stian Lundberg. Foto: FRANK KARLSEN Vis mer

- Det hadde ikke slått oss at 48 kilo kanskje var i tyngste laget. Så vi måtte bruke all tiden fra vi landet i New York og fram til en halvtime før konserten på å lete etter et nytt orgel, forteller Marcus Forsgren om Hohner-keyboardet bandet måtte betale 2000 kroner for.

- Det er strengt tatt en synth, Audun har virkelig gjort det beste ut av det og funnet fram til mange nye lyder. Slik er lydbildet vårt i bevegelse hele tiden, og egentlig er det jo en bra ting, selv om vi foretrekker det gamle.

Pappaperm

Om ikke orgelkalamitetene i seg selv er nok til å vippe selv et sindig trønderband av pinnen, er de også i Austin med reservetrommis. Stian Lundberg fra Johndoe stiller i Peter Rudolfsens pappapermfravær. Nilia Rudolfsen ble født like før USA-avreise, og pappapermen var såpass godt planlagt at Stian Lundberg varmet opp med noen konserter i Norge tidligere i vinter også.

- Vi var klar over at det skulle bli kollisjon i god tid, nesten ni måneder før, kan du si. Men det er ikke lett å finne en kvalifisert vikar. Stian er superflink, samtidig er han en litt lettere trommis enn Peter, så det gir oss mer plass til gitarene våre, og muligheten til å ekspandere litt. Det er utfordrende, og gir en annen feeling enn vi er vant til, forklarer Magnus Forsgren.

Ut i Skandinavia

Lionheart Brothers har ligget tre uker på VG-lista med «Dizzy Kiss»-albumet i år. Bare å komme inn på lista var en stor overraskelse for bandet.

I løpet av våren venter platelansering i Sverige, Danmark og England, og med tilhørende festivalkonsert på Hultsfred.

Natt til i morgen norsk tid spiller The Lionheart Brothers på Øyafestivalens showcasekonsert på den legendariske Austin-klubben Emo\'s, før de avslutter sin Texas-tur med en konsert på en irsk pub fredag kveld.

<B>LIVE:</B> Lionheart Brothers spilte for en trendy gjeng i Austin, selv om de ikke fikk med seg sitt 48 kilo tunge årgangsorgel Philicorda med på amerikaflyet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer