«Mission Impossible»-innspilling i Åndalsnes

«Orientekspressen» på Tom Cruise-settet

På «Mission Impossible»-innspillingen i Åndalsnes.

FORKLEDD: Det Orientekspressen-merkede togsettet på plass i Åndalsnes.
Foto: Even Ørjasæter / Åndalsnes Avis / NTB Scanpix
FORKLEDD: Det Orientekspressen-merkede togsettet på plass i Åndalsnes. Foto: Even Ørjasæter / Åndalsnes Avis / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Orientekspressen er et navn som lokker fram eksotiske og eksklusive tanker om fordums storhet, ett av litteraturhistoriens mest kjente mord og en rute mellom London, Paris og Konstantinopel (eller Istanbul, etter dagens terminologi).

Ganske langt unna Åndalsnes og en rolig sommer i Møre og Romsdal. Men for dem som tar turen til jernbanesporene i Åndalsnes nå, kan man få øye på et togsett utsmykket som nettopp Orientekspressen.

Togvogner i ny drakt

Anledningen er innspillingen av den nye og sjuende «Mission Impossible»-produksjonen.

Tom Cruise skal spille inn deler av den nye storfilmen i Åndalsnes, Rauma og Norge. Ifølge lokalavisa Åndalsnes Avis er et gammelt vognsett omgjort til Orientekspressen.

Avisen skriver at vognene står på godsterminalen på Øran. De er nå malt i blått og gull og utsmykket med «Compagnie Internationale des Wagon-Lits et des Grand Express Europeens», som var navnet til den historiske og sagnomsuste operatøren av ekspressruten.

Norge blir ikke Norge

Ifølge Åndalsnes Avis betyr dette trolig at handlingen i Tom Cruise-filmen ikke vil finne sted i Norge, til tross for at det filmes her.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer