Original og utprøvande

Samlinga som opnar med «Årets dikt 2006».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: I likskap med omslaget på Ann Jäderlunds siste bok «I en cylinder i vattnet av vattengråt» prøver omslaget på Gunnar Wærness si bok «Hverandres» å få oss til å gå forbi, ikkje nødvendigvis vidare til ei anna bok, men forbi omslaget og inn til teksten. Meir nedtona og inkjeseiande enn desse omslaga går det mest ikkje an å få det.

«Boooring» tenkjer ein, heilt til første diktet byrjar. Då skje det noko. Her er det eit språk som vrir seg fram mellom orda og vil uttrykkje vesentlege ting, men ikkje på ein høgstemt måte, ja, ikkje eigentleg ved å unngå det høgstemte heller, det handlar trass alt om bøn.

«Kjære bønn». Det er eit glimrande dikt som opnar denne boka, og det vart kåra til årets dikt i

NRK-programmet «Ordfront» for 2006. Kvifor er det så bra? Ja, det skal ein vel mest ikkje kunna seia om eit dikt, men kanskje eg kan klara å fornærma nokon ved å seia at det i alle fall er ein syntese av Samuel Beckett og Paal Brekke, av Stein Mehren og Triztan Vindtorn. Med andre ord ubeskrivelig samansett, humoristisk og høgstemt, eksistensielt, klangsensibelt og surrealistisk. Som «når tungen løsner er den nærmere bønnen enn munnen» og

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer