Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Original-Pondus

Pondus-tegneren Frode Øverli (32) skal selge originale Pondus-striper under en utstilling på Raptus-festivalen i Bergen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hvor mange striper har det blitt i løpet av dine år som Pondus-tegner?

- Siden jeg begynte å tegne Pondus slik vi kjenner ham i dag, det var i 1996, har jeg tegnet 1152 striper. Det er med andre ord blitt en bra bunke.

- Og alle disse skal selges?

- Det er noen spesielle historier jeg ikke vil selge, men ønsker å ta vare på. Blant annet de første forsidene og andre striper som har en viss affeksjonsverdi for meg.

- Hvorfor selger du Pondus-stripene dine?

- Jeg trenger ikke 1152 striper, så hvis andre vil ha dem, er det greit. Jeg selger mine striper på samme måte som billedkunstnere selger bildene sine.

- Utstillingen åpnet i Bergen på fredag. Har du solgt noen striper allerede?

- Det har vært noen interesserte innom. Kjøperne er nok de mest ihuga leserne av Pondus. Og leserne er et bredt spekter av voksne mennesker. For ei stripe må de betale 1500 kroner, og det koster 2500 for ei hel side. Stripen er som ei liggende A3 side, og kan pynte opp en stuevegg. Så de får litt for pengene.

- Har du en favorittstripe?

- Jeg har noen jeg liker bedre enn andre, men ingen spesiell favoritt eller en optimal Pondus-stripe. Man må alltid ha et mål om å lage noe bedre. Det er viktig å ha noe å strekke seg etter.

KREMMER: Pondustegner Frode Øverli selger original-Pondus under Raptus-festivalen.