Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Originale Karate Kid er skeptisk til nyinnspillingen

Som Harald Zwart skal regissere.

ORIGINALEN: Filmen fra 1984 betyr mye for mange. Flere fans har erklært seg negative til planene om en nyinnspilling - til Ralph Macchios store glede.
ORIGINALEN: Filmen fra 1984 betyr mye for mange. Flere fans har erklært seg negative til planene om en nyinnspilling - til Ralph Macchios store glede. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Harald Zwart skal regissere en nyinnspilling av 80-tallsklassikeren «Karate Kid», med sønnen til Will Smith - ti år gamle Jaden - i hovedrollen.

I helgen var Ralph Macchio, mannen som spilte tittelrollen i de originale filmene, på Sundance-festivalen. Der snakket han ut om prosjektet til MTV News. Og han er slett ikke bare positiv:

- Det føles ganske godt at så mange folk er rasende fordi de forsøker å lage en ny versjon av «Karate Kid», sier han til kanalen.

- En hellig film
Macchio forteller at kompisene hans har sendt ham e-poster med lenker helt siden nyheten om nyinnspillingen ble offentliggjort.

Og skuespilleren mener de aller fleste reaksjonene på nettet har vært negative, særlig på filmblogger og diskusjonsforum.

- Hundrevis av folk skriver ting som «er de gale, de kan ikke gjøre dette» og «har ingen en original idé lenger?». Det føles godt at folk flest føler at det er enkelte ting som er litt hellige, som man ikke rører, sier Macchio.

Han påpeker imidlertid at han ikke ønsker at filmen går dårlig, men at Zwart og manusforfatter Chris Murphy må by på noe nytt om den skal ha noe for seg.

- Personlig mener jeg det blir vanskeligst å fylle tomrommet etter Mr. Miyagi - og den magien karakteren representerer. Jeg er også usikker på om den romantiske bihistorien kommer til å bli ivaretatt, siden Jaden Smith er så ung.

Husker filmen godt
«Karate Kid» ble en enorm kommersiell suksess ved utgivelsen i 1984, og Pat Morita ble også Oscar-nominert for rollen som Mr. Miyagi.

Macchio mener Zwart kommer til å få en vanskelig oppgave, siden så mange husker filmen godt.

- Repriser av filmen går på tv hele tida, så den unge generasjonen kjenner historien godt. Det er ikke som med «Ocean's 11». Da de spilte inn den på nytt, hadde ingen andre sett denne på 30 år.

Ralph Macchio er for tiden i Sundance for å promotere indiefilmen «Rosencrantz and Guildenstern Are Undead» - hans første store rolle på mange år. Bortsett fra en minneverdig gjesterolle i «Entourage» er det ikke mange som har sett noe til skuespilleren siden «My Cousin Vinny» i 1992.

Må overbevise fansen
Men Macchio har rett i at filmentusiastene til tider har reagert svært negativt på nyheten om en nyinnspilling av «Karate Kid».

Da Dagbladet.no presenterte nyheten for en drøy uke siden var det følgende kommentar som fikk flest anbefalinger (119):

Hvorfor må de alltid lage filmer på nytt? Har de virkelig så få ideer? Karate Kid er en helt grei film slik den er.

Zwart vet nok at han har en trofast fanskare å kjempe mot, men er likevel optimist på egne vegne.

- Når jeg tenker på Jackie Chan som «Miyagi», sammen med Jaden Smith, så vet jeg at jeg har det beste utgangspunktet, skrev han nylig i en e-post til Dagbladet.no.

Movie Trailers - Movies Blog

I DAG: Ralph Macchio har endelig fått en betydelig rolle i en film igjen. Foto: SCANPIX/AP
I DAG: Ralph Macchio har endelig fått en betydelig rolle i en film igjen. Foto: SCANPIX/AP Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!