Ørkenkamp blir TV-show

Gjør deg klar til «Jakten på ørkengullet». «Fangene på fortet» har nemlig gitt TV3 blod på tann. Nå skal kjendiser og topptrente nordmenn reise til Jordans ørken for å kjempe om gull og ære i steikende sol.

TV3 har kjøpt rettighetene til å lage den norske versjonen av programmet «The Desert Forges». På norsk får programmet tittelen «Jakten på ørkengullet».

Erfaringene fra serien «Fangene på fortet» har fått TV3-ledelsen til å tenne på programmer av liknende karakter. Drama og action, tida som renner ut, intriger og lagspill i skjønn forening, og seierherrer og gylne premier som avslutning på programmet, skal lokke kjendiser til Jordans ørkenhete og norske TV-seere til TV3-skjermen.

De første programmene vil sendes til høsten neste år.

Gammelt sagn

Det franske selskapet «Expand Images», som står bak produksjonen, vil bygge opp en beduinborg i Wadi Rum-ørkenen, 60 kilometer fra havnebyen Aqaba i Jordan. Her finnes enorme sandsletter og lettklatrede fjellformasjoner som egner seg til filminnspillingen. Og de som står bak serien har alliert seg med lokale innbyggere for å få bruke et eldgammelt sagn som tema i gulljakten. Opptakene starter i april.

TV3 har kjøpt retten til serien både i Norge, Sverige og Danmark og det skal lages egne programmer for hvert land.

I god form

- Vi vil ha to menn og to kvinner i hvert program. De starter fem kilometer unna borgen og skal gjennom flere dueller underveis jakte på en hellig dolk. Den mannen og den kvinnen som vinner hver sin dolk får også adgang til palasset, der nye og like tøffe oppgaver venter, sier Ellen Christiansen, informasjonssjef i TV3 til Dagbladet.

- Vi gjør ikke opptakene når det er på det varmeste, men det er likevel viktig å finne deltagere som er i svært god form. Dette blir knalltøft, sier Christiansen.