Ørkenliv

Død og pine i hallusinerende hete.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Georgie Jutland og Luther Fox lever uoppfylte og isolerte liv, på hvert sitt hold, i og utenfor det isolerte kyststedet White Point, som er bebodd av røffe fiskere og folk på flukt. Georgie er sammen med stedets autoritet, fiskeren Jim, uten å vite hvorfor. Luther Fox er alene, og tjuvfisker, og har en familiehistorie fylt med død bak seg.

Romanen skifter stadig synsvinkler, hovedsakelig mellom Georgie og Fox.

Forløsning

Når de møtes (som de jo i en roman som denne må), skjer det en forløsning som begge opplever så overveldende at de trekker seg vekk; før de møtes igjen, og begge skjønner at dette er det ene store – til noe skremmende skjer som handler om liv eller død – først og fremst for Fox.

Tim Winton har grepet om den flabbete australske sjargongen i dialogene, og gir presist liv til Georgie, Luther, Jim – og ikke minst de frodige karakterene i White Point. Språket er lett, og utmaler australske landskaper så presist at leseren draes med som i en film. Etter hvert skjer det en dreining i framstillingen av Jim, som lenge virker som en eksplosiv kruttønne – og en overhengende trussel for Fox. Men under ligger historier som det lukkede White Point vokter nøye over, og det gjelder også Jim i forholdet til Georgie.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer