KOMMENTARER

Ørkenreven Mohammed bin Salman er støtt ut i kulda

Drapet på Jamal Khashoggi og krigen i Jemen har svekket Saudi-Arabias kronprins.

Ørkenreven Mohammed bin Salman er støtt ut i kulda
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Det manglet ikke på godord da Saudi-Arabias kronprins og de facto hersker Mohammed bin Salman besøkte Europa og USA på vårparten i år. Prominente politikere sto nærmest i kø for å få en selfie sammen med mannen de trodde skulle reformere det stokk konservative kongeriket og sende det i katapultfart inn i framtida. For her var araberverdenens store reformator.

Men det var da. Sist helg deltok MBS, som han kalles, på toppmøtet til G20-landene i Argentinas hovedstad Buenos Aires. Han var den første av verdenslederne som ankom, men den man så minst til. Størsteparten av tida befant han seg inne i den sterkt terrorsikrede saudiarabiske ambassaden, omgitt av sine rådgivere og sikkerhetsvakter.

Vel hadde han møter med både sin argentinske vert, president Mauricio Macri, Russlands president Vladimir Putin, Indias statsminister Narenda Modi og Storbritannias statsminister Theresa May. Putin hilste ham hjertelig, de andre samtalepartnerne var litt mer avmålte. Under en forsøksvis diskret passiar med Frankrikes president Emmanuel Macron var et videokamera litt for nært og fanget opp noe av samtalen mellom de to lederne som snakket om drapet på den saudiarabiske journalisten og regimekritikeren Jamal Khashoggi og den saudiledede krigen i Jemen. «Ikke bekymre deg», sa MBS, «Jeg er bekymret», svarte Macron.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer