Orker du ikke lese Stieg Larsson?

Digiboka slår an.

(Dagbladet.no): I begynnelsen av oktober lanserte lydbokforlaget digiboka, som er både lydbok og digital avspiller i ett.

Disse har raskt slått an i det norske markedet, og ifølge Dagens Næringsliv er allerede 83.000 solgt ut til forhandlerne.

Totalt planlegger Lydbokforlaget å sende ut 100.000 slike lydbøker før jul. Lykkes de med det vil de ha solgt digibøker med verdi av nærmere 40 millioner kroner til leverandørene.

- Den umiddelbare reaksjonen folk har er at dette er et stilig produkt å se på. Og når de ser at det er et bokprodukt som er helt nytt for dem, blir de interesserte. Folk er vant til cdene - de har vært på markedet lenge. Samtidig har vi lansert lydbøker som mp3-filer, men de er jo «usynlige», forteller informasjonssjef Tonje Kristiansen i Lydbokforlaget til Dagbladet.no.

- I tillegg utfører digiboka funksjonen sin umiddelbart; folk kan høre på lydboka med en gang de har kjøpt den. De som hører på lydbøker har kanskje ikke tid til å komme hjem til cd-spilleren sin, forteller Kristiansen.

Digiboka er enkel i bruk, og lytteren kan pause og spole fram og tilbake i kapitler - samt velge avspillingshastighet. Ørepropper følger med på i prisen på rundt fire hundre kroner. Hittil er det utgitt 24 digibøker med populære forfattere som Jo Nesbø, Anne B. Ragde, Stieg Larsson og Unni Lindell.

- Med den korte salgstiden vi har hatt, er det en gledelig overraskelse at det har gått så bra. Dette er ikke tall vi har våget å kalkulere med, sier Kristiansen.

Dagens Næringsliv skriver at Forfatterforeningen ligger i strid med Lydbokforlaget om digitale lydfiler for nedlasting, mens digiboken ikke rammes av dette.

KOMMER PÅ DIGIBOK: Stieg Larsson er en av flere forfattere som er utgitt som digibok. Foto: GYLDENDAL NORSK FORLAG
KOMMER PÅ DIGIBOK: Stieg Larsson er en av flere forfattere som er utgitt som digibok. Foto: GYLDENDAL NORSK FORLAG Vis mer

- Vi ligger i forhandlinger med Forfatterforeningen, og jeg oppfatter ikke dette som en strid - dette er forhandlinger som vil fortsette videre som normalt, sier Kristiansen til Dagbladet.no.


LES OGSÅ:
Ikke akkurat trist som faen

ENKEL AVSPILLING: Hver digibok kommer klar for avspilling med en lydbok.