Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Orker ikke være stjerne

ROSKILDE (Dagbladet): Sissel Kyrkjebø synger med svartkledde, danske rockere på Roskilde-festivalen. At hennes nye «All Good Things»-album ikke har blitt en internasjonal hit, tar hun med knusende ro. - Jeg har ikke tenning på noe stjernestatus, sier hun.

I halvtotida i natt steg Sissel opp på Roskildes oransje hovedscene sammen med Danmarks gotiske bandhelter Sort Sol. Duetten på Sort Sols «Elia Rising» er det siste i rekken av en lang rekke løsrevne prosjekter fra Norges store sangfugl som ikke nødvendigvis gavner karrieren.

- Jeg gjør det jeg har lyst til. Jeg har ikke behov for noe internasjonalt gjennombrudd, sier Sissel.

Vi møter Sissel på Restaurant Jacobsen, beliggende i Arne Jacobsens berømte Bellavista-bebyggelse på Strandvejen i utkanten av København. Sissel bor i en stor villa i et landlig strøk i Årderup, bare fem minutter unna. Hun er inne i en hektisk jobbeperiode, men som alltid med Kyrkjebø er det ingen strategisk plan for hennes aktiviteter som artist.

 • Hun er nylig lansert som popbabe med albumet «All Good Things».
 • Hun har spilt inn en Sort Sol-duett, som peker i en helt annen musikalsk retning.
 • Til høsten spiller hun inn et samlealbum med Kringkastingsorkestret.

  Ingen plan


  Sissel har ingen plan. Hun innrømmer det selv også.

  - Man vet aldri hva man gjør. Ikke engang jeg vet hva jeg gjør neste gang.

  - «All Good Things» er en rein popplate. Kommer du til å forfølge den retningen?

  - Det vet jeg ikke. Vi får se hva som skjer og hva jeg får inspirasjon til.

  - «Prince Igor», «Titanic», Sort Sol-duett - du hopper på mye forskjellig?

  - Jeg er ikke redd for å gjøre forskjellige ting. Dessuten: jeg er ikke en klassisk artist, jeg er ikke popsanger, jeg er ikke en musikalartist. Jeg er litt av alt...

  - Hva er du da?

  - Jeg er meg selv.

  Uten tenning


  «All Good Things» har solgt 110000 eksemplarer i Norge, 35000 i Danmark, 20000 i Sverige og ca. 15000 i Japan. Til høsten gis den også ut i Nederland, men utover det har ikke plata gitt Sissel noen internasjonale framganger. Om damen er skuffet? Nei da!

  - En internasjonal karriere kommer hvis den kommer.

  - Har ikke det siste årets jobbing med «All Good Things» gitt deg tenning på å slå igjennom ute i den store verden?

  - Nei, jeg tar det der stille og rolig. Jeg har ikke ønske om å ha noe annet liv. Jeg har det så bra med familien og det jeg holder på med. Jeg orker ikke å være stjerne. Mitt mål er å synge, fastslår hun.

  Den mye omtalte videoen til duetten med Espen Lind, «Where The Lost Ones Go», har heller ikke blitt noen brekkstang for Kyrkjebø - eller for Lind.

  - Hvis ikke timingen er riktig, så skjer det ikke noe. Sånn er det, sier hun.

  Ferdig med den saken.

  Eksotisk


  Å synge på festival er en nærmest eksotisk opplevelse for Kyrkjebø.

  - Jeg har aldri vært på en rockefestival. Men jeg var på Skjærgårdsgospel i Kragerø som 18-åring. Vi var fire venninner som bodde i telt. Da vi våknet opp den første morgenen var vi plutselig åtte i teltet. Det var fire kompiser som hadde smøget seg inn i løpet av natta, de hadde reist uten telt, erindrer hun med latter.

MED PIGGER - UTEN TENNING: Jeg har ikke tenning noen internasjonal karriere, sier Sissel Kyrkjebø. - Jeg har ikke behov for noe annet liv enn det jeg har.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media