Orker ikke vente på «Hobbiten»

Trekker Gandalf seg fra rollen?

LEI AV Å VENTE: Sir Ian McKellen skal etter planen gjenta glansrollen som Gandalf i «Hobbiten». Men nå begynner han å slippe opp for tid. Foto SF Norge
LEI AV Å VENTE: Sir Ian McKellen skal etter planen gjenta glansrollen som Gandalf i «Hobbiten». Men nå begynner han å slippe opp for tid. Foto SF Norge Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Med fulle kinosaler verden over og et drøss med Oscar-statuetter har de tre «Ringenes Herre»-filmene fått status som moderne klassikere.

De to planlagte «Hobbiten»-filmene, som finner sted før suksesstrilogien, har likevel fått en langt vanskeligere oppstart enn det framgangen til forgjengerne skulle tilsi.

Produksjonsselskapet MGM har lenge slitt med store økonomiske problemer, og skal nå ha en gjeld på svimlende 20 mrd. kroner. Dette har ført til en rekke utsettelser for «Hobbiten».

For en drøy måned siden gikk prosjektet på nok en smell, da utsettelsene førte til at regissør Guillermo del Toro måtte trekke seg.

Nå kan han få selskap av én som er minst like viktig for at filmene skal bli noe av: Sir Ian McKellen, som etter planen skal gjenta glansrollen som Gandalf.

- Jeg har ikke underskrevet noen kontrakt. Og nå begynner jeg å slippe opp for tid, sier han i et intervju med TVNewZealand.

Vil spille teater McKellen er nå tilbake i landet der «Ringenes Herre»-filmene ble spilt inn, med en oppsetning av «Mens vi venter på Godot».

I tv-intervjuet sier han at han for tiden stortrives med å jobbe med teater.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer