LEI AV Å VENTE: Sir Ian McKellen skal etter planen gjenta glansrollen som Gandalf i «Hobbiten». Men nå begynner han å slippe opp for tid. Foto SF Norge
LEI AV Å VENTE: Sir Ian McKellen skal etter planen gjenta glansrollen som Gandalf i «Hobbiten». Men nå begynner han å slippe opp for tid. Foto SF NorgeVis mer

Orker ikke vente på «Hobbiten»

Trekker Gandalf seg fra rollen?

|||
Med fulle kinosaler verden over og et drøss med Oscar-statuetter har de tre «Ringenes Herre»-filmene fått status som moderne klassikere.

De to planlagte «Hobbiten»-filmene, som finner sted før suksesstrilogien, har likevel fått en langt vanskeligere oppstart enn det framgangen til forgjengerne skulle tilsi.

Produksjonsselskapet MGM har lenge slitt med store økonomiske problemer, og skal nå ha en gjeld på svimlende 20 mrd. kroner. Dette har ført til en rekke utsettelser for «Hobbiten».

For en drøy måned siden gikk prosjektet på nok en smell, da utsettelsene førte til at regissør Guillermo del Toro måtte trekke seg.

Nå kan han få selskap av én som er minst like viktig for at filmene skal bli noe av: Sir Ian McKellen, som etter planen skal gjenta glansrollen som Gandalf.

- Jeg har ikke underskrevet noen kontrakt. Og nå begynner jeg å slippe opp for tid, sier han i et intervju med TVNewZealand.

Vil spille teater McKellen er nå tilbake i landet der «Ringenes Herre»-filmene ble spilt inn, med en oppsetning av «Mens vi venter på Godot».

I tv-intervjuet sier han at han for tiden stortrives med å jobbe med teater.

- Jeg vil gjerne kjøre på etter «Mens vi venter på Godot» og komme i gang med et nytt stykke. Jeg vil ikke gi filmprodusentene inntrykk av at jeg sitter og venter på dem, sier han.

Den brittiske skuespilleren sier også at en ny offisiell uttalelse om «Hobbiten» er rett rundt hjørnet.

- Men hva den innebærer, vet jeg ikke. Det vil enten bli at vi setter i gang, eller at vi ikke gjør det.

Tok livet av James Bond Under tiden fortsetter problemene til MGM.

I går skrev Dagbladet om hvordan filmstudioets milliardgjeld førte til at de nå har avlyst den neste James Bond-filmen.

For millioner av fantasyfans gjenstår det å se hvorvidt «Hobbiten» nå lider samme skjebne.