Live-published photos and videos via Shootitlive

Konsertanmeldelse: Young Thug på Øya 2017

Orket ikke å jobbe for Oslo

Young Thug ble utklasset av kollegene i Migos på egen scene.

Som en kjønnslekende persona kompromissløst plassert i sørstatenes macho hiphop-landskap, har Young Thug blitt et deilig frisinnet unntak fra regelen. Av den grunn - i tillegg til å være en av 10-tallets mest interessante artister uansett sjanger - er han derfor også et av de mest etterlengtede rapnavnene på årets Øyafestival, og fylte raskt opp Sirkus med Migos-publikummet som strømmet over fra Amfiet.

Konsert: Young Thug

3 1 6
Hvor:

Øyafestivalen: Sirkus

Tilskuere:

Ca. 5000

Se alle anmeldelser

Med sitt relativt nye album, «Beautiful Thugger Girls» i bagasjen, bare det rett inn i spor som «Family Don’t Matter» og «She Wanna Party» med hjelp fra London-sangeren Millie Go Lightly. Likevel var det åpenbart at Oslo-publikummet først og fremst ventet på «eldre» materiale da «Wyclef Jean» og «With That» satt teltet i et nytt gir.

Uten andre medbrakte triks for scene-energien enn sin populære setliste og evinnelige oppfordringer om å rope «Hell Yeah!», ble det derimot fort klart at Thuggers besøk ikke kom til å bli blant de mest minneverdige opplevelsene undertegnede har hatt i Tøyenparken.

Til tross for et åpenbart hypet publikum som sørget for dyp og sterk allsang til godlåter som «RiRi», «Digits» og «Stoner», kunne hovedpersonen selv nemlig ikke anklages for å jobbe overtid der oppe på scenen.

Tidvis virket Young Thug egentlig bare småsliten og klar for backstagen. Typ nok en dag på jobb i Europa.

Og da han til slutt hentet inn Quavo «Pick Up The Phone», før resten av Migos dukket opp for å heve taket med «Bad and Boujee», ble kontrasten mellom de respektive Georgia-kollegenes scenetekke udiskutabel.

Live-published photos and videos via Shootitlive