Konsertanmeldelse: Young Thug på Øya 2017

Orket ikke å jobbe for Oslo

Young Thug ble utklasset av kollegene i Migos på egen scene.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Som en kjønnslekende persona kompromissløst plassert i sørstatenes macho hiphop-landskap, har Young Thug blitt et deilig frisinnet unntak fra regelen. Av den grunn - i tillegg til å være en av 10-tallets mest interessante artister uansett sjanger - er han derfor også et av de mest etterlengtede rapnavnene på årets Øyafestival, og fylte raskt opp Sirkus med Migos-publikummet som strømmet over fra Amfiet.

Med sitt relativt nye album, «Beautiful Thugger Girls» i bagasjen, bare det rett inn i spor som «Family Don’t Matter» og «She Wanna Party» med hjelp fra London-sangeren Millie Go Lightly. Likevel var det åpenbart at Oslo-publikummet først og fremst ventet på «eldre» materiale da «Wyclef Jean» og «With That» satt teltet i et nytt gir.

Uten andre medbrakte triks for scene-energien enn sin populære setliste og evinnelige oppfordringer om å rope «Hell Yeah!», ble det derimot fort klart at Thuggers besøk ikke kom til å bli blant de mest minneverdige opplevelsene undertegnede har hatt i Tøyenparken.

Til tross for et åpenbart hypet publikum som sørget for dyp og sterk allsang til godlåter som «RiRi», «Digits» og «Stoner», kunne hovedpersonen selv nemlig ikke anklages for å jobbe overtid der oppe på scenen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer