Ørnene flyr igjen

Eagles-historien dokumentert over tre studio-cd-er og en fersk live-cd.

For mange sto Eagles for soundtracket over 70-tallet, toppet med «Hotel California» i 1976 (ni mill. solgte). De ble bindeleddet mellom rock, country og folk, med en mild California-bris i bunnen. Glenn Frey, Don Henley, Bernie Leadon og Randy Meisner startet som Linda Ronstads backingband før de ga ut «The Eagles» i 1972. Seinere kom Don Felder inn, mens Leadon og Meisner ble erstattet av Joe Walsh og Timothy B. Schmit. I 1980 var det slutt, men 14 år seinere kom livealbumet «Hell Freezes Over». At konserten i Oslo for fire år siden ikke ble spesielt vellykket, skyldtes mest trangen til å kjøre halvgode sololøp. Da kollektivet slapp til gjorde de ikke skam på sine glansnumre.

Og dem er det mange av på denne boksen, som noe underlig er delt opp i strålende «The Early Years», «The Ballads» og ikke fullt så interessante «The Fast Lane» og «The Millennium Concert». Det gjør samlingen unødvendig sprikende. Vi hadde foretrukket en kronologisk gjennomgang og fortegnelse over låtene, men de er der - fra «Take It Easy» starter eventyret til «The Best Of My Love» avslutter det hele 53 låter seinere. Men hva får fansen som har «alt»? Først og fremst en booklet med historien om gruppa samt en live-cd som understreker at gruppa har sett sine beste dager, med sjeldne - om ikke uunnværlige - versjoner av Tom Waits' «Ol'55» og den meget passende «Please Come Home For Christmas» - i tillegg til en «Hotel California» som også sier alt om Eagles: «You can check out any time you like, but you can never leave...».

<B>I BOKS:</B> The Eagles oppsummerer karrieren som startet for 27 år siden over tre cd-er, og avslutter med en live-cd fra sin nyttårskonsert for et snaut år siden. I 1996 landet ørnene i Oslo.