Orwell'sk januardikt

Ingrid Brækken Melve (16) gjemmer seg bak pseudonymet subito. Hun vil kanskje bli prest. - Jeg tror kirka trenger litt friskt blod, sier hun.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Juryen syntes diktet «Virkelighetsvannet del 1 - Da Svartskjell kom» var så spennende at det måtte bli månedens dikt for januar. Det handler om fisker, om makt, og om kannibalisme. På fiskevis.

- Diktet mitt er litt inspirert av «Animal Farm» av George Orwell. Det er en slags samfunnskritisk greie, tror jeg. Eller bare rot, om man liker det, forteller Ingrid, som egentlig bare skrev diktet på tull. Som tittelen antyder er diktet starten på en serie.

Ingrid skriver dikt i timene, når hun burde gjort lekser. Eller om natta. Av og til detter ekstra fine ord ned i hodet hennes.

- «Virkelighetsvannet» ble til av at ordet «akvariumsparagraf» plutselig lekte på tunga mi i en naturfagstime, avslører hun.

Redder verden

Ingrid går på Trondheim Katedralskole. Derfra har hun utsikt til Nidarosdomen, hvor hun også synger i Nidarosdomens Jentekor. Ingrid spiller også gitar, er aktiv i Trondheim Natur&Ungdom og litt med i Kirkens Bymisjon.

- Jeg er en av de tullingene som prøver å redde verden. Noen må jo det også, smiler hun.

Ingrids forbilde er dessuten Amélie Poulain, hun som i «Den fabelaktige Amélie fra Montmartre» redder verden i det små. Av litterære forbilder nevner hun Michael Ende, Isabel Allende, Irwing, Johannes, Jan Erik Vold, Inger Hagerup, André Bjerke, Tor Åge Bringsværd og Jostein Gaarder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer