Osama bin Ladens tale etter Madrid-bombene

Utdrag fra «Budskap til verden».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I samarbeid med forlaget L.S.P., publiserer Dagbladet.no utdrag fra boka «Budskap til verden: Osama bin Ladens brev og taler». Dette er kapittel 22., med forord.

Les også: 

TIL EUROPAS FOLK

15. april 2004

Den 11.mars 2004 ble bomber utløst samtidig på lokaltog i Madrid. De resulterte i 191 drepte og 1460 skadde. Tre dager senere vant det spanske sosialistpartiet, som hadde protestert mot Spanias deltakelse i Irak-krigen, parlamentsvalget. Det var mot denne bakgrunnen at en erklæring fra bin Laden ble kringkastet på både al-Jazeera og den emiratiske fjernsynsstasjonen al-Arabia, adressert til «våre naboer nord for Middelhavet» – befolkningen i Europa. Med en henvisning til at «sikkerhet er av avgjørende betydning for ethvert menneske», men «vi lar dere ikke få eneretten til den selv», pekte bin Laden på likvideringen av Hamas-lederen i rullestol,shaykh Ahmed Yassin,som ble drept av et israelsk stridshelikopter kort tid tidligere.

«I hvilken religion anses deres døde for å være uskyldige, mens våre er verdiløse? I hvilken trosretning er deres blod ekte, mens vårt bare er vann? I rettferdighet ligger gjensidighet, og den som først går til angrep er den urettferdige.» Muslimer har respektert dette prinsippet, påstår han.

«Vi drepte først russere etter at de hadde invadert Afghanistan og Tsjetsjenia, vi drepte først europeere etter at de hadde invadert Afghanistan og Irak, vi drepte først amerikanere i New York etter at de hadde støttet jødene i Palestina og invadert Den arabiske halvøy,vi drepte dem først i Somalia etter at de hadde invadert landet i Operation Restore Hope.Takk Gud, vi ga dem håpløsheten tilbake.»

Gjennom all denne blodsutgytelsen, bemerker bin Laden, har europeiske ledere hele tiden nektet å se i øynene at den har sitt utspring i okkupasjonen av Palestina. Befolkningen i Europa og Midtøsten har imidlertid felles interesse av å få en slutt på den gjensidige drepingen, og for å få til dette gikk bin Laden offentlig ut med et tilbud om å stanse angrep mot enhver europeisk stat som lovet ikke å angripe muslimer eller blande seg i deres anliggender, herunder deltakelse i «det amerikanske komplottet mot den mektige,islamske verden».Dette fredsforslaget,forklarte han, ville ligge på bordet i tre måneder fra den dagen det ble offentliggjort, og betingelsene måtte deretter fornyes av senere regjeringer. Tilbudet gjaldt ikke USA, Israel eller FN, som alle utgjør «en dødelig fare mot hele verden». Samtlige europeiske land utelukket samtaler med bin Laden, men to uker senere hadde regjeringen i Madrid oppfylt sitt valgløfte om å trekke spanske tropper ut av Irak.

Dette er et brev til våre naboer nord for Middelhavet, og som respons på de positive reaksjonene som har kommet til syne, inneholder det et fredsinitiativ.

Fred være med dem som følger den rette vei. Jeg vil minne dere på at rettferdighet er en plikt, mot både dem dere liker og dem dere ikke liker. Sannheten skader ikke om motparten sier den. Det viktigste grunnlaget er rettferdig trygghet og fravær av urett og fiendskap. Det er blitt sagt at uretten dere begår, blir deres bane, og dens beitemark er dødbringende.

Situasjonen i det okkuperte Palestina er av avgjørende betydning, og det som hendte den ellevte september og den ellevte mars, er deres egne varer i retur. Sikkerhet er av avgjørende betydning for ethvert menneske, og vi lar dere ikke få eneretten til den selv, slik ingen oppmerksomme folk vil la sine ledere sette sikkerheten deres på spill.Vi vil informere dere om at det å beskrive oss og våre handlinger som terrorisme, nødvendigvis innebærer at dere og deres handlinger er det samme. Reaksjonen er av samme sort – den er en reaksjon på deres ødeleggelser og drap på våre folk, enten det er i Afghanistan, Irak eller Palestina. Det burde være nok å se på hendelsen som skremte verden, nemlig drapet på den gamle mannen i rullestol, shaykh Ahmed Yassin, måtte Gud være ham nådig.

TALER: Osama bin Laden har holdt flere taler til europeere. Foto: SCANPIX / AP
TALER: Osama bin Laden har holdt flere taler til europeere. Foto: SCANPIX / AP Vis mer

Vi lover Gud at vi med Hans tillatelse skal hevne ham overfor Amerika. I hvilken religion anses deres døde for å være uskyldige, mens våre er verdiløse? I hvilken trosretning er deres blod ekte, mens vårt bare er vann? I rettferdighet ligger gjensidighet, og den som først går til angrep er den urettferdige.

Når det gjelder lederne deres, som har lagt seg på en kurs der de nekter å se i øynene at det egentlige problemet ligger i okkupasjonen av hele Palestina, og som gjør sitt ytterste for å lyve og villede om vår rett til å forsvare oss og yte motstand, så mangler de selvrespekt. Dessuten bagatelliserer de folks blod og forstand. Denne villledingen fører til mer blodsutgytelse for dere i stedet for at vi får det vi har krav på.

Om man ser på den drepingen som har pågått og som fremdeles pågår i både våre og deres land, åpenbarer en viktig sannhet seg, nemlig at vi begge lider under uretten til lederne deres, som på tross av protestene deres sender sønnene deres til våre land for å drepe og bli drept. Derfor er det i begge parters interesse å stanse dem som utgyter folks blod på grunn av snevre egeninteresser og avhengighet av gjengen i Det hvite hus. Denne krigen medfører milliarder av dollar i inntekter for store selskaper, enten de produserer våpen eller – som Halliburton og alle dets søster- og datterselskaper – driver med gjenoppbygging.

Av dette er det klinkende klart hvem som tjener på å nøre opp under denne krigen og blodsutgytelsen: krigsprofitørene og blodsugerne som styrer verdenspolitikken i det skjulte. President Bush og ledere i hans krets, de store medieinstitusjonene og FN, som bestemmer forholdet mellom militære ledere og den ærverdige hovedforsamlingen, alle disse er bare noen redskaper for å villede og utnytte folk. Alle disse er grupper som er livsfarlige for hele verden, der den sionistiske lobbyen er en av de farligste og den som er vanskeligst å tallfeste.

Vi er fast bestemt på, med Guds tillatelse, å fortsette kampen mot dem, bygge på det vi allerede har og stanse krigsprofitørene. Som respons på den positive reaksjonen som de siste hendelsene har fremkalt og meningsmålingene som viser at de fleste i Europa ønsker fred og forsoning, oppfordrer jeg de pålitelige, og da særlig de lærde, predikantene og handelsmennene til å opprette en fast komité som skal bevisstgjøre europeerne angående våre rettferdige saker, først og fremst Palestina, ved å benytte seg av medias enorme slagkraft.

Dessuten presenterer jeg dem for et fredsforslag som i bunn og grunn er en forpliktelse fra vår side til å stanse aksjoner mot enhver stat som forplikter seg til ikke å angripe muslimer eller blande seg inn i deres anliggender, herunder det amerikanske komplottet mot den mektige, islamske verden. Hvis begge parter ønsker det, kan denne fredsavtalen fornyes dersom en regjeringsperiode utløper og en ny regjering overtar. Fredsavtalen gjelder fra den dag landets siste soldat har forlatt våre land og kan inngås innen tre måneder fra offentliggjøringen av denne kunngjøringen.

Den som avslår fred og ønsker krig, vil se at vi er klare til kamp.

Den som velger fred, vil se at vi svarer på samme vis.

Slutt å utgyte vårt blod for å bevare deres eget. Løsningen på denne enkle, vanskelige ligningen ligger i deres hender. Dere vet at ting blir verre jo lenger dere venter, men dere har dere selv å takke. Ingen forstandig person vil gi avkall på sin eiendom, sikkerhet og familie for å tekkes løgneren i Det hvite hus. Om han hadde vært oppriktig i sin oppfordring til fred, hvorfor har han ikke snakket om dem som skar opp magene på gravide i Sabra og Shatila eller den som fikk ordnet kapitulasjonsprosessen? En fredens mann, du, hvorfor har han ikke latt være å lyve for folk og heller sagt at vi hater frihet og dreper bare for å drepe? Virkeligheten viser at vi snakker sant, og at han lyver. For vi drepte først russere etter at de hadde invadert Afghanistan og Tsjetsjenia, vi drepte først europeere etter at de hadde invadert Afghanistan og Irak, vi drepte først amerikanere i New York etter at de hadde støttet jødene i Palestina og invadert Den arabiske halvøy, vi drepte dem først i Somalia etter at de hadde invadert landet i Operation Restore Hope.Takk Gud, vi ga dem håpløsheten tilbake.

Det er sagt at en krone til forebygging er bedre enn en formue på behandling.

Lykkelig er den som har advart andre. Å vende tilbake til sannheten er bedre enn å holde fast ved løgnen.

Fred være med den som følger den rette vei.

Osama bin Laden

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer