Oscar er avgjort

Men resultatene får du ikke før 5. mars.

(Dagbladet.no): 6000 medlemmer av The Academy og Motion Picture Art and Sciences kunne være med å bestemme hvem som får de gjeve statuettene på søndag, skriver BBC News. I går var siste mulighet til å stemme på de Oscarnominerte.

Det betyr at nå er det bestemt hvem som får de prestisjetunge Oscarstatuettene.

Men det er bare to personer som vet svaret før søndagen. Det er de to som teller stemmene. Rick Rosas og Brad Oltmanns fra firmaet PricewaterhouseCoopers er de to som er ansvarlige for tellingen, som foregår, i følge BBC, på et konferanserom på et hemmelig sted.

Stemmesedlene er låst inn i en safe, og det vil være Rosas og Oltmanns som forbereder konvoluttene som prisutdelerne åpner på showet. Men før konvoluttene kommer til showet, skal de transporteres trygt.

Det gjøres ved at det lages to identiske sett med konvolutter, som Rosas og Oltmanns tar med til showet. De eskorteres av politiet via to forskjellige ruter.

Konvoluttene blir ikke åpnet før utdelerne står på scenen i Los Angeles.

«Brokeback Mountain» er, med sine åtte nominasjoner, blant utdelingens største favoritter. Andre filmer som også nevnes blant favorittene er «Crash», «Good Night and Good Luck», «München» og «Capote».

Rick Rosas (til venstre) og Brad Oltmanns har ansvaret for å telle stemmene.