Oscar-favoritt skjelt ut under prisutdeling

Kontroversiell filmkritiker nok en gang i hardt vær.

OSCAR-FAVORITT: «12 Years a Slave» forventes å sanke mange nominasjoner i årets Oscar-utdeling, men ikke alle er enige i at filmen fortjener heder og ære. FOTO: SF Norge AS
OSCAR-FAVORITT: «12 Years a Slave» forventes å sanke mange nominasjoner i årets Oscar-utdeling, men ikke alle er enige i at filmen fortjener heder og ære. FOTO: SF Norge AS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Filtermagasin.no) - Du er en pinlig dørvakt og søppelmann. Fuck you. Kyss ræva mi.

Det var ordene som ifølge Variety møtte den britiske regissøren Steve McQueen fra salen da han dukket opp på New York Critics Circle-prisutdelingen mandag kveld.

Briten var til stede for å motta regiprisen for en av årets mest Oscar-spådde filmer, dramaet «12 Years a Slave», som handler om USAs slaverihistorie.

Ifølge Variety ble det kjapt klart at det var den velkjente og kontroversielle filmkritikeren Armond White som hadde slengt med leppa fra bordet sitt.

Da McQueen takket for å ha fått en pris som tidligere har gått til John Ford og Woody Allen skal White ha fulgt opp med «please».White, hvis varemerke ofte later til å være å mene det motsatte av alle andre filmkritikere, var en av svært få som slaktet filmen.

Anmeldelsen inkluderte beskyldninger om at manusforfatter John Ridley og historisk rådgiver Henry Lous Gates var «rase-opportunister» som profitterte på de mørke sidene av afroamerikansk historie, samtidig som White mente at McQueen hadde laget en skrekkfilm om slaveriet:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer