Oscar-favoritten

NEW YORK ( Dagbladet ): Julia Roberts har Brad Pitt på filmlerretet, Benjamin Bratt i virkeligheten og mye tyder på at den tredje kan dukke opp neste helg. Det er ingen ringere enn Oscar.

Kvinnen som har smilt seg til 180 millioner kroner for en eneste film, er damen alle tror vil kapre Oscar-statuetten for sin rolle i «Erin Brockovich». Annonser i aviser, intervjuer på tv og artikler om Julia i alle populære magasiner flommer ut over USA i disse dager.

Julia fikk Golden Globe-prisen for rollen i januar, og selv om filmen «The Mexican» med Brad Pitt som motspiller har fått middels kritikker, strømmer publikum til kinosalene for å se skjønne Julia og den ikke helt uskjønne Brad.

Alle rykter om at kjæresten Benjamin Bratt skal være ute av bildet, er gjort til skamme. Benjamin er i tillegg en voksende stjerne i Hollywood og paret smiler seg oppover røde løpere i alle sladrespalter.

Banebryter

Julia Roberts er det samme som suksess i USA. Hun er den første kvinnelige filmstjerne som har håvet inn ni milliarder kroner i billettinntekter for en film; for «Pretty Woman».

Hun var den første som fikk like mye lønn som gutta for en filmrolle og i Wall Street er ingen i tvil - Julia Roberts er en god investering.

Forførersmil

Det er ser ut som om Julia får det hun vil. Da hun vant sin National Board of Review-pris i januar, feiret hun begivenheten på Manhattans Tavern on the Green i Central Park.

Baren stengte, men Julia ville ha en flaske champagne til. Barens sjef sa nei, men Julia smilte sitt mest forførende smil og sa: «Mener du virkelig at av alle steder i New York vil ikke Tavern on The Green gi meg muligheten til å feire den store begivenheten.»

Resultatet var selvsagt en flaske champagne.