Oscar-favorittens mest krevende rolle

Dagbladet.no traff Reese Witherspoon i Berlin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERLIN (Dagbladet.no): - Det er magisk! Jeg trodde aldri jeg skulle bli nominert for noe som helst, sier en begeistret Reese Witherspoon om å bli nominert for Oscar i kategorien beste kvinnelige hovedrolle for fremstilling av sangeren June Carter.

På en pressekonferanse i Berlin fortalte Oscar-favoritten om country, den krevende rollen - og om en parykk som nesten tok fyr.

Fredag har «Walk the Line» norsk premiere.

Fra countryens hjerte

Den kritikerroste filmen følger country-paret Johnny Cash og June Carter fra den spede begynnelsen i deres karriere til de nådde et kreativt høydepunkt og giftet seg i 1968.

- Jeg vokste opp i Nashville, Tennessee, som er countrymusikkens hjerte i Amerika, forteller Reese Witherspoon, kjent fra bl.a. «Legally Blonde»-filmene og «Vanity Fair», som gikk på norske kinoer i fjor.

- I oppveksten lærte jeg alt om June Carter og hennes familie. Så jeg visste da regissør James Mangold spurte om jeg ville spille denne rollen at det kom til å bli spennende.

Lærte å synge

I filmen synger og fremfører Joaquin Phoenix og Reese Witherspoon alle numrene selv. Fra før likte Reese å synge i bilen, men hun hadde ingen anelse om hvor krevende rollen som June Carter skulle komme til å bli.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer