Oscar funnet i søpla

Oscarvinnerne får sine trofeer likevel til helgen. De forvunne Oscarstatuetter ble funnet blant rusk og rask i en søppelkontainer. Politiet har foretatt arrestasjoner i saken i dag.

Flere esker med de forsvunne Oscarstatuettene ble funnet i helgen. Tross massiv etterforskning var det en menigmann som avslørte hvor de forgylte mennene har tatt veien.

Åpnet - og Oscar

Willie Fulgear var egentlig på jakt etter pappesker, da han fant statuettene innpakket i plastikk. Alle lå i sine respektive hvite esker:

- Jeg plukket opp en boks, åpnet den og - Oscar!, sa Fulgear til CBS TV. Forsendelsen med Oscarstatuetter ble meldt savnet den 10. mars etter et tyveriraid i et havnelager i Los Angeles. På dette lageret lå posttransporten med 55 Oscarstatuetter pakket i umerkede esker. Kunsttyv-eksperter fra FBI har deltatt i den massive etterforskningen etter de forgylte figurene - uten resultat. Det er ennå ikke klart om samtlige statuetter er dukket opp igjen.

- Vi vet ennå ikke hvor mange Oscarer som er er funnet eller hvilken tilstand de er i. Men eksperter er på vei for å kikke på dem. Ingen er foreløpig arrestert, sa en representant for Los Angeles-politiet.

Solid finnerlønn

Akademiet bestilte omgående nye statuetter til utdelingen den 26. mars, da de ugraverte Oscarene forsvant. Finneren Fulgear kan vente seg en finnerlønn på 50 000 dollar, hvis det funnet bidrar til å finne gjerningsmennnene.

FUNNET I SØPLA: Oscar har kommet til rette igjen.