Oscar-håpet stiger

BERLIN (Dagbladet): Forventningene stiger om Oscar-nominering av «Elling» etter at filmen er solgt for visning på amerikanske kinoer. Om to dager blir Oscar-nominasjonene presentert.

- Dette blir spennende. Salget av filmen til USA kunne ikke ha skjedd på et gunstigere tidspunkt. Vi har faktisk tro på at dette skal gå, sier direktør Annakarin Strøm i dansken Lars von Triers distribusjonsselskap Trust til Dagbladet.

Hun signerte i går kontrakten sammen med sin kollega Robbie Little i det amerikanske selskapet First Look Pictures, som er vilt begeistret for den norske filmen med Per Christian Ellefsen i rollen som Elling.

First Look-direktøren ga uttrykk for at han er fast bestemt på å distribuere filmen til amerikanske kinoer uansett hvordan Oscar-nomineringen ender.

- Det amerikanske publikummet som har sett filmen under prøvevisningene i Palm Spring elsker Elling-figuren. Reaksjonene er akkurat som i Norge. Så er det også en film til å bli glad av, understreker Trust-direktør Strøm.

Hun har også solgt Elling til distributører i Benelux-landene, Tyskland, Sveits, Frankrike og Spania. Spesielt er hun spent på hvordan filmen vil slå an på det store tyske markedet.

- Interessen for visningene av en tysk versjon av filmen her i Berlin tyder på at den har store muligheter på det internasjonale marked, sier direktør Strøm. Også Norsk filminstitutts leder Stine Oppegaard fryder seg over interessen.

Over 700000 nordmenn har sett «Elling», som er regissert av Petter Næss og bygger på en roman av Ingvar Ambjørnsen. Bare Ivo Caprinos «Flåklypa» og Olsenbande-filmene er sett av flere.