Oscar-Juliette og U2-Larry på vei til Norge

Det blir en stjernespekket filmpremiere i Oslo til uka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Regissør Erik Poppe har ikke bare fått den Oscar-hedrede franske skuespilleren Juliette Binoche og U2s trommeslager Larry Mullen jr. til å spille i sin siste film «Tusen ganger god natt»: De to stjernene kommer også personlig til Oslo for å kaste glans over premieren førstkommende onsdag.

Det melder distribusjonsselskapet Euforia i en pressemelding.

- At begge kommer til premieren, er selvfølgelig utrolig stas, sier Poppe ifølge pressemeldinga.

Rett fra U2-innspilling Det har ikke vært noen selvfølge at noen av dem tok turen til Oslo.

- De er begge meget travle. Juliette kommer praktisk talt rett fra avsluttet filminnspilling og Larry direkte fra studio, hvor han jobber intenst med ny plate. De gleder seg veldig til dette begge to og det er vel bare jeg som fortsatt er sjukt nervøs for alt som kan gå galt når filmen skal vises, sier regissøren.

Også Mads Ousdal og de to barneskuespillerne som har sentrale roller i filmen, vil gå opp den røde løperen på Colosseum kino onsdag.

I tillegg jobbes det med å få danske Nikolaj Coster-Waldau, kjent fra «Hodejegerne» og «Game of Thrones», til premieren. Han spiller ektemannen til Juliette Binoches rollefigur.

Den siste internasjonale stjerna i filmen, Maria Doyle Kennedy fra «The Tudors» og «Downton Abbey», skal ha meldt avbud.

Juryens Grand prix «Tusen ganger god natt» handler om en pressefotograf som arbeider i krigsområder samtidig som hun har familie og barn hjemme. Den skal delvis være inspirert av Erik Poppes egne erfaringer.

Filmen kan smykke seg med Grand prix fra filmfestivalen i Montreal, og har fått gode omtaler i amerikanske filmbransjeblader som The Hollywood Reporter og Variety.

Den har ordinær premiere fredag om en uke.

TØFFEST I U2: Filmens manusforfatter Harald Rosenløw-Eeg er erklært U2-fan og mener Larry Mullen jr. er bandets tøffeste medlem. Her møter han helten under arbeidet med filmen. Foto: Erik Poppe/Euforia
TØFFEST I U2: Filmens manusforfatter Harald Rosenløw-Eeg er erklært U2-fan og mener Larry Mullen jr. er bandets tøffeste medlem. Her møter han helten under arbeidet med filmen. Foto: Erik Poppe/Euforia Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer