Oscar-nominert film møter motbør på hjemmebane

Som kjent kan situasjonen i Midtøsten på ingen måte gjengis bare i svart og hvitt, men den trives ei heller i en glanset utgave.

SKAPER STRID: Libanesiske Ziad Doueiris Fornærmelsen vises på Arabiske Filmdager i Oslo til helga. Regissøren kommer også til Oslo, men hans film skaper strid i hjemlandet. Foto: Arabiske Filmdager / David Huey
SKAPER STRID: Libanesiske Ziad Doueiris Fornærmelsen vises på Arabiske Filmdager i Oslo til helga. Regissøren kommer også til Oslo, men hans film skaper strid i hjemlandet.
Foto: Arabiske Filmdager / David Huey Vis mer
Publisert

Det skal ikke nektes for at Fornærmelsen er full av kvaliteter, den har tross alt funnet veien helt til Hollywood. Filmen omhandler den eskalerende konflikten mellom en ung, kristen mann og en litt eldre palestinsk flyktning i Beirut. Palestineren Yasser (spilt av Kamel El Basha) er leder for et byggelag, men da han tar en mindre reparasjon av et avløpsrør i egne hender, påkaller han seg vreden til huseieren Tony (Adel Karam).

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer