Oscar-nominert film møter motbør på hjemmebane

Som kjent kan situasjonen i Midtøsten på ingen måte gjengis bare i svart og hvitt, men den trives ei heller i en glanset utgave.

SKAPER STRID: Libanesiske Ziad Doueiris Fornærmelsen vises på Arabiske Filmdager i Oslo til helga. Regissøren kommer også til Oslo, men hans film skaper strid i hjemlandet. Foto: Arabiske Filmdager / David Huey
SKAPER STRID: Libanesiske Ziad Doueiris Fornærmelsen vises på Arabiske Filmdager i Oslo til helga. Regissøren kommer også til Oslo, men hans film skaper strid i hjemlandet.
Foto: Arabiske Filmdager / David Huey Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det skal ikke nektes for at Fornærmelsen er full av kvaliteter, den har tross alt funnet veien helt til Hollywood. Filmen omhandler den eskalerende konflikten mellom en ung, kristen mann og en litt eldre palestinsk flyktning i Beirut. Palestineren Yasser (spilt av Kamel El Basha) er leder for et byggelag, men da han tar en mindre reparasjon av et avløpsrør i egne hender, påkaller han seg vreden til huseieren Tony (Adel Karam).

BLACK WEEK!

Les Dagbladet+ til påske for 139,-

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer