SKAPER STRID: Libanesiske Ziad Doueiris Fornærmelsen vises på Arabiske Filmdager i Oslo til helga. Regissøren kommer også til Oslo, men hans film skaper strid i hjemlandet. <br>Foto: Arabiske Filmdager / David Huey
SKAPER STRID: Libanesiske Ziad Doueiris Fornærmelsen vises på Arabiske Filmdager i Oslo til helga. Regissøren kommer også til Oslo, men hans film skaper strid i hjemlandet.
Foto: Arabiske Filmdager / David HueyVis mer

Oscar-nominert film møter motbør på hjemmebane

Som kjent kan situasjonen i Midtøsten på ingen måte gjengis bare i svart og hvitt, men den trives ei heller i en glanset utgave.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Det skal ikke nektes for at Fornærmelsen er full av kvaliteter, den har tross alt funnet veien helt til Hollywood. Filmen omhandler den eskalerende konflikten mellom en ung, kristen mann og en litt eldre palestinsk flyktning i Beirut. Palestineren Yasser (spilt av Kamel El Basha) er leder for et byggelag, men da han tar en mindre reparasjon av et avløpsrør i egne hender, påkaller han seg vreden til huseieren Tony (Adel Karam).

Tony er tilhenger av den kristne lederen Bashir Gemayel som ble myrdet i 1982, og han lytter ivrig til noen av sin helts gamle taler, hvor det blant annet blir erklært at enhver palestiner burde kastes ut av landet. Yasser vegrer seg på sin side for å unnskylde sin bagatellmessige handling, til tross for at han som flyktning befinner seg i en utsatt posisjon, men til slutt – etter at Tony har sagt han håper Ariel Sharon «utrydder dem alle sammen» – lar han seg provosere til å knekke et par ribbein på sin rival.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn