Oscar-nominert selger mobiltelefoner og sliter med å få endene til å møtes

Ikke alle filmstjerner er stinn av gryn.

(Dagbladet): Spiller du i en film som har tjent inn 200 millioner dollar og blitt nominert til en haug med priser, er sjansen stor for at du har en forholdsvis romslig privatøkonomi. Men ikke alle som badet i blitzregnet på helgas Oscar-galla kunne gå hjem og bade i penger.

Barkhad Abdi (28), som spiller somalsk pirat i den kritikerroste Tom Hanks-filmen «Captain Phillips» og ble Oscar-nominert i klassen for beste mannlige birolle, tjente bare 65 000 dollar på filmen - 390 000 kroner - og sliter med å få endene til å møtes, ifølge et portrettintervju i magasinet The New Yorker.

Var budbilsjåfør Abdi kom fra Mogadishu til Minneapolis som flyktning da han var seks år, og jobbet som budbilsjåfør før han svarte på en annonse der filmselskapet søkte etter somaliskættede skuespillere til «Captain Phillips», som er basert på en virkelig historie om et skip som ble kapret i Det indiske hav.

Resultatet ble en viktig rolle mot Hanks, og allerede før Oscar-nominasjonen kunne Abdi føre en BAFTA-pris til CV'n. Men etter filminnspillingen for to år siden har filmselskapet Sony ikke vært spesielt rause med den nyslåtte filmstjerna.

Solte mobiltelefoner Ifølge The New Yorker lever han på en dag-til-dag-diett når han jobber med å promotere filmen, og selv om han innkvarteres på luksushotell i Beverly Hills får han bare tilgang til bil og sjåfør når han har offisielle oppdrag.

Derfor har Barkhad Abdi bedt om å få bo på et billigere hotell som ligger nærmere en kompis som er drosjesjåfør og kjører ham rundt gratis, kommer det fram i intervjuet.

Den stramme dressen Abdi bar på den røde løperen natt til mandag, var lånt.

Selv har han blant annet jobbet i en mobiltelefonbutikk i påvente av flere filmroller. Med en rolle i den kommende filmen «The Place That Hits the Sun» om den sørafrikanske stammekrigeren Willie Mtolo som løp New York maraton, kan den Oscar-nominerte 28-åringens finansielle situasjon forhåpentlig være på bedringens vei.

I LÅNTE KLÆR: Barkhad Abdi på den røde løperen i forkant av helgas Oscar-prisutdeling. Foto: SCANPIX/   REUTERS
I LÅNTE KLÆR: Barkhad Abdi på den røde løperen i forkant av helgas Oscar-prisutdeling. Foto: SCANPIX/ REUTERS Vis mer